Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Hoe is het mogelijk.

Hoe kan ik nu zo dom zijn? Je hoort het wel eens op de televisie, over het ongewild een contract afsluiten.
Je hoort hoe mensen worden omgepraat en daarom antwoord ik altijd als er iemand belt, direct met: nee, dank u wel. Maar nu ben ik er dus zelf toch ook in getrapt. Ik heb er heel de nacht niet van kunnen slapen.

Gelukkig is mijn bankrekening nog niet geplunderd. Maar wel zonder dat ik er maar iets van heb begrepen ben ik overgestapt voor gas en elektra naar een andere leverancier.
Gewoon overrompeld. Pas toen die meneer weg was, begon het bij mij te dagen. Ik moet altijd ergens rustig over nadenken. Maar ik kreeg gewoon geen tijd.

Dan de uitleg van degene die mij dit heeft aangesmeerd. Hij doet het voorkomen alsof zij waren samen gegaan met mijn leverancier. Ik ben niet zo goed in zulke zaken en dacht dat dit kon. Om een lang verhaal kort te maken: achteraf besefte ik pas wat er was gebeurd……….
Die meneer gaf mij een welkomsmap in mijn handen, toen hij de deur uitstapte. Toen was het al te laat.

Zonder maar iets door te lezen ben ik gaan bellen. Eerst naar de nieuwe leverancier. Dat ik dit dus helemaal niet wilde. Dat ik het niet had begrepen en dat ik niet wilde veranderen.
Maar…… er staan wel vijf handtekeningen van mij op dat aanmeldingsformulier. Dat ging over het feit, of dat ik het had begrepen. Wat, had ik moeten begrijpen, vraag ik mij nu af. Hij heeft het alleen maar over een lager tarief gehad. Niets over een ander bedrijf. Geen woord dat ik overstapte. Niets over hetgeen wat er daadwerkelijk was gebeurd.

Ik heb ook mijn eigen leverancier op de hoogte gebracht. Het blijkt dat men op de hoogte was, van de onbeschofte manier van handelen. Omdat ik nog al snel over mijn toeren raak is mijn eigen leverancier ook nog eens gaan bellen. Ik zit nu te wachten op het verlossende telefoontje. Ik heb dit opgeschreven voor mij en voor anderen, ook al denk je dat dit jou niet zal gebeuren.
Ik weet nu dat je altijd op je hoede moet blijven en nooit mag denken: mij zal dit niet overkomen. Ik zal nooit maar ook nooit meer een handtekening zomaar plaatsen.

Spijtig, dat Nederland voor zijn inwoners zo gevaarlijk is geworden. Voor het eerst in mijn leven zeg ik nu ook dat het vroeger beter was.

Schrijver: E van Dam, 3 september 2010


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.4 met 7 stemmen 233Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Eva
Datum:
7 september 2010
Nu dat is nog eens schrikken. Jacob voor jou ben ik blij, dat je nog ander werk kon vinden.
Eva jij laat mij goed schrikken. Mij wordt ook verteld, dat het in orde is. Het schijnt dat je 14 dagen de tijd hebt om het af te melden.
Voor alle zekerheid heb ik daar gisteren nog een aangetekende brief naar toe verstuurd. Nu maar afwachten.
Naam:
Jacob
Datum:
5 september 2010
Email:
qxrpdhotmail.com
Het kan nog stommer. Ooit heb ik mij eens om laten praten om mijn handtekening te zetten onder mijn ontslagaanvraag. Gelukkig in een tijd dat je weer zo ander werk had. Mensen zetten te makkelijk hun handtekening op stukken papier met soms verstrekkende gevolgen.
Naam:
Eva Mensch
Datum:
4 september 2010
Ik heb ook zo een geintje bij de hand gehad en heb daardoor een jaar dubbel betaald en ik ben een jaar spookklant geweest.
Tjonge wat heb ik gebeld hierover, men zei mij dat alles in orde zou komen, mooi niet.
Ik kreeg zelfs een incassobureau op mijn dak.
Ik heb alles maar betaald en stap dus NOOIT meer over.
Succes ermee.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)