Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Fopski in Rusland

RUSSISCH SPROOKJE

Op een dag krijgt Fopski een emailbericht uit Rusland.
Hij vindt haar foto mooi en besluit haar op te zoeken. Er wacht hem een lange reis per suzuki alto die hem al gauw in de steek laat op de slechte Russische wegen zodat hij genoodzaakt is per ezel verder te reizen maar die wordt erg moe want het is ver naar Archelansk het uiterste noorden van Moedertje Rusland.
Dan besluit hij in een opwelling maar een Russische straaljager te nemen en landt bij het berghutje waar zijn Russische prinsesje op hem staat te wachten met open armen en hem hartelijk op de wang kust. Daar is eindelijk haar prins op het witte paard die haar zal helpen!

Snel gaan ze vissen in de rivier voor de avondmaaltijd, een reusachtige meerval wordt door Fopski opgehengeld en bereid door de prinses boven het haardvuur. Die dag daarop komt de beer op hen af maar Fopski gooit er een Friese klomp naar en het vervaarlijke dier druipt af. Dan wacht alweer een nieuw gevaar, de kgb heeft er lucht van gekregen - waar is de straaljager gebleven immers - snel schiet Fopski hem neer met zijn winchester jachtgeweer met een wel gemikt schot, die had de beer van Rusland nog te goed immers.

Eindelijk wordt het zomer en het is warm weder. Er is het ek voetbal en Fopski zit op de tribune in Moskou. De spits valt geblesseerd uit en Fopski valt in en maakt het winnende doelpunt in de finale.
Dan is het gelukkige paar echt wel toe aan rust en die komt er genoeg in de herfst. Al gauw zingen ze met wat wodka en de gitaar Russische liederen.
Maar op een dag krijgt Fopski kiespijn. Gelukkig is de prinses tandarts assistente en geeft hem met een hamer en sikkel een klap op de kop want hij is bang en zij verwijdert de zere kies. Traag vallen de bladeren van de berkenbomen, het wordt winter.

En winter wordt het, Fopski zijn hersenen bevriezen. Dan haalt ze de psychiater er bij, Sigmund Freud en die stelt de diagnose: algehele bevriezing > patiënt zal niet weer bijkomen, alleen een vrouwenborst en wodka en warmte en zon kan hem nog redden.
Al snel gaan alle kachels aan en kruipen ze voor het eerst op bed om er niet weer uit te komen. Fopski slaapt alleen nog nadat hij dit verhaal verzonnen heeft en een standbeeldje voor zijn daden heeft gekregen in de moestuin.

Hoe dit verder moet met onze Friese held kunt u lezen in deel twee van de avonturen van Fopski in Rusland of ergens anders waar het warmer is!

Schrijver: foppe oostenbrug, 18 maart 2011


Geplaatst in de categorie: humor

3.2 met 6 stemmen 207Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)