Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Cuby and the Blizzards, blues voor de eeuwigheid

In de krant en op tv wordt melding gemaakt van het nieuwe Cubymuseum in Grollo voor de Drentse BluesBand Cuby and the Blizzards met de zanger Harry Muskee. Er staat ook al een tijdje een standbeeld van zijn gezicht voor zijn verdiensten als blueszanger en hij is nu ook al geruime tijd radiopresentator van het bluesprogramma op de Drentse radio waar ik op zondag altijd naar luister.

De blues op zijn Hollands, da´s Cuby. De oude platen zijn het beste en stammen uit de jaren zestig, zoals Groeten uit Grollo met de mooie hippie hoes van de elpee met uit die tijd het nummer en classic Window of my Eyes met een prachtige gitaarsolo, gedragen zang van Cuby en het pianoriedeltje van Herman Brood. Dit singeltje werd een grote hit en maakte Cuby bekend bij het grote publiek tot het buitenland aan toe en iedereen weet dat ze uit Grollo Drenthe komen waar ze in een boerderij woonden en speelden en waar nu het museum is.

Later werd het werk meer gericht op het spelen van lange nummers maar op het laatst viel de band uiteen door een misverstand onder andere, en Harry kwam zelf in een bluesdip terecht. Harry is een prachtige man met een bluesgezicht met lang haar en een hoed en heeft een prachtige stem voor de blues en zingt gemeend. Nu heeft de band een nieuwe gitarist en treed weer eens op en heeft een nieuwe cd genaamd ´cats lost´, die redelijk rustig is.
Dat je de oude elpees nog steeds goed kunt beluisteren en mooi vinden geeft aan dat het bluesmuziek voor de eeuwigheid is en dat is wel een museum waard. Andere mooie nummers vind ik de ballads simple man en easy to leave and hard to forget en het ruige nummer appleknockers flophouse. Live spelen ze ook heel goed en heftig dan komt de muziek nog beter tot zijn recht.

Daarom maakt alles Cuby zo goed en hebben ze een museum verdiend met daarin onder andere foto´s en muziekinstrumenten.
Ik hoop maar dat het goed blijft gaan met de muziek en de gezondheid van Cuby, tot zover het bericht van u verslaggever Foppe.

Schrijver: foppe oostenbrug, 9 juni 2011


Geplaatst in de categorie: muziek

3.3 met 3 stemmen 1.244Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)