Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Toekomstvisie op Friesland

Door de huidige stagnatie van de ontwikkeling van Friesland en de teloorgang van de landbouw en veeteelt en het huidige klimaat en de stop op woningbouw en economische achteruitgang wordt het tijd een nieuwe visie op Friesland als provincie te ontwikkelen. Ik bedenk zo een paar leuke ideetjes, hetgeen door een duur adviesbureau en burgemeesters zo kan worden uitgevoerd.

Ten eerste is het hier mooi, de natuur dus. Dus nog meer toeristen binnenhalen lijkt me. Maar verder zijn friese famkes ook fantastische zorgverleensters dus veel ziekenhuizen voor iedereen openen, een zogeheten zorgkolonie waar het prettig toeven is zodat men nooit meer weggaat. Friese vrouwen zijn ook mooi dus allemaal een tshirt aan met een leuke friese tekst lijkt me een nieuwe modetrend te worden en die worden dus ook in friesland gemaakt met de hand. De friese elfstedentocht per fiets kan natuurlijk wel met de tour de friesland ijveren, drie weken lang twee honderd kilometer fietsen. Voor de landbouw adviseer ik door de nattigheid in de zomer een zogeheten rijstbouw cultuur en dat is ook veel beter dan de aardappel.
Verder gaan we het financieel onderbouwen. Inkomsten uit de zorg, inkomsten uit eigen vermogen het friese goud en alle spaarders naar de Friesland bank. Huizen zijn goedkoop maar leeg in de dorpen, dat moet weer naar vroeger terug, met een eigen poieszsupermarkt. De hoogopgeleide friezen komen zo ook weer terug in het vaderland en kunnen verder alles regelen. Harmke wordt natuurlijk de friese koningin. Sabine organiseert wekelijks races op een circuit. Ina organiseert groepsreizen naar de waddeneilanden. Beitske geeft zeilles. Maaike gitaarles voor friese troubadours.

De friese taal wordt weer ingevoerd en iedereen moet dat spreken kunnen zodat de toeristen zich weer in het buitenland wanen. Beerenburg wordt verkocht zonder alcohol als gezondheidselixer. De jongeren hoeven niet meer zo lang naar school want dat is in deze maatschappij met teveel informatie niet meer nodig, alles staat op de computer. De boerderijen worden allemaal zorgboerderijen met een ezel er bij. De mannen in friesland zijn meestal druk en sterk en kunnen dus best alles aan, een uitzondering daargelaten natuurlijk, maar die zijn dan weer creatief. Zo kan Friesland de eenentwintigste eeuw goed doorkomen en wat er daarna gebeurd zien we wel, dan is het tijd voor weer wat nieuws.
Met deze blik op de toekomst hoopt de schrijver op een gezond en gelukkig bestaan in het beste land van de hele wereld behalve als het regent en daarop zetten we er maar een afdakje over heen. Weg met de klomp en welkom zorgprovincie bij uitstek.

De Drs. Fop

Schrijver: foppe oostenbrug, 3 augustus 2011


Geplaatst in de categorie: woonoord

3.2 met 4 stemmen 192Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)