Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Leuke televisie

Er is steeds meer televisie maar er is steeds minder leuks op zo is mijn ervaring. Ik kijk alleen nog naar het weerbericht en zelfs dat klopt niet en naar sesamstraat en natuurprogrammas. Verder is het onzin zo kom ik naar een dagje tv kijken achter. Maar er was toch nog iets leuks en dat was afrikaans voetbal. Ze liepen met grote snelheid in hun mooie kleren achter de bal aan op een nat voetbalveld en deden erg hun best. Mooie sterke mannen die een overtreding niet schuwden en er vielen ook nog goals, een verfrissende ervaring na al dat domme gevoetbal op tv in nederland en de doorgestoken europacupwedstrijden. Ik vond het in ieder geval leuk.

Iets anders is nostalgie net. Daarop zie je nog echt in zwart wit oude beelden van vroeger en het holland van de vorige eeuw. Man wat een rust en energie en eenvoud ik word er stil van. Ik geloof dat ik op mijn veertigste een beetje te oud word voor deze moderne wereld het zegt me allemaal niks meer. Misschien is het nog niet zo een gek idee om de wereld opnieuw in te richten met minder modern spul en oorlog en met minder mensen en de boel eens flink onder water te zetten althans ik het programma over de verwoesting van de mayacultuur mag geloven.

Nu is het nacht en luister ik naar radio friesland met friese liedjes over de liefde met name en die doet het ook niet al te best en het ruist ook nog. Nee ik geloof niet in de maakbaarheid van het menselijk geluk maar ben wel gelukkig, daar heb ik maar weinig voor nodig. Iris van the voice of holland vond ik wel een leuke zangeres maar om er nou zeven avonden voor te gaan zitten is mij ook teveel. En dan de godganse dag nog die reclame op de televisie daar word ik ook niet goed van. Televisie is voor domme mensen en ze houden ze ook dom. Het journaal bericht nooit nergens over behalve over de aanslagen in afghanistan. Ik wil leuke informatieve en grappige programma's.

Vroeger had je de fabeltjeskrant en dat was het hoogte punt van de dag en dan ging je lekker slapen met een kindergebedje. Ik geloof dat het me te ingewikkeld geworden is die moderne maatschappij en we worden echt niet gelukkiger door al dat harde werken op de computer en zoeken naar een lief. Daarom vind ik dat er meer programma s moeten komen met bijzondere mensen zoals showroom vroeger van de man die niet geloofde dat er iemand op de maan was geweest. Als er toch moet bezuinigd worden nou dan maar op de televisie en veel oude programma's alstublieft!

Schrijver: foppe oostenbrug, 26 januari 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.5 met 2 stemmen 387Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Elisabeth van Langen
Datum:
28 januari 2012
Bezuinigen op de TV is een heel goede idee!
Waarvoor moet ik 400 zenders hebben, als ik maar eentje kan kijken? De hele dag geweld kan ik ook buiten hebben, moet ik niet ook nog voor de ontspanning tijdens het avondprogramma zien. Wat was het nog een mooie tijd, als men gewoon kon lachen over Urbanus en zijn grappen.
Terug naar de Bron, dus haal de kleur ook gelijk uit Beeld.
Ga weg met die alledaagse TV puin ;-)))

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)