Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

merel in de sneeuw

Ik ben foppe de schizomerel en wil u even zeggen dat ik de pest heb aan sneeuw en kou en de hele winter!
's Nachts heb ik het koud en 's morgens ga ik naar foppe de voederbaas die brood en zaadjes neerligt om half negen en dan eet ik mijn buikje rond. In de sneeuw val ik ook enorm op omdat ik zwart ben dus de kat ziet mij van verre aankomen en er schuilt gevaar. Daarom zit ik in de boom zodat hij er niet bij kan. Maar het brood ligt op de grond en ik scharrel wat rond maar pas goed op.
Het is nu berekoud maar ik zet mijn verenpak helemaal uit. Het ziet me wit voor de ogen en ik ontwaak uit mijn winterslaap en in het voorjaar moet ik mijn vrouwtje weer helpen met de jonge piepkuikens en krijg ik het weer druk. Ik blijf toch maar het hele jaar in friesland want anders moet ik helemaal naar afrika vliegen en dat is me te ver voor mijn vleugels. Eerst waaide het ook nog heel koud en overal zijn mensen om het gebouw heen waar het brood ligt waar ik ook voor vlucht.

In mijn boompje kan ik echter alles goed overzien en kijk naar de verte en alles ligt in een mooie sneeuwdeken van wit zodat alles weer goed schoon wordt en ik geen voorjaarsschoonmaak hoef te houden in mijn nest. Ook droom ik nu heel veel over vroeger en wou dat ik weer was waar ik ben geboren maar hier is het ook goed vlakbij foppe en het weiland en die poes is mank dus doet me niks.
Zo ben ik foppe de schizomerel in de sneeuw en ik overleef het wel maar ik hoop dat er gauw een einde komt aan die winter want ik houd nu eenmaal niet van wit want ik ben zwart!

Schrijver: foppe oostenbrug, 23 januari 2013


Geplaatst in de categorie: dieren

4.6 met 7 stemmen 2.847Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
mobar
Datum:
17 februari 2013
Een mooi, sfeervol verhaaltje om de witte winterperiode van januari 2013 te herinneren.
Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
23 januari 2013
Email:
foppeoosttelfort.nl
de schizomerel foppe past goed op zichzelf
en heeft nog vele verhalen in zich
zelfs in de winter met hoofdpijn
maar niet van de kat
maar van de tabaksprijzen
het wordt vanzelf weer voorjaar
en op mijn tuinmerel pas ik
goed op hoor s¨preeuw
Naam:
Spreeuw
Datum:
23 januari 2013
Toch maar op je hoede zijn hoor, schizomerel foppe! Ik kom met mijn zwerm overal in het land en ik zag laatst een 'kat in de boom' (van ene gunter schulz), en in die boom lijkt het me niet veilig, of ook deze kat moet toevallig mank zijn. Jij moet blijven leven, want wie vertelt ons anders al die leuke verhalen? Kom goed de winter door. Ook schrijver(sters) die nu alleen nog maar lezers zijn willen je graag blijven lezen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)