Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

concertrecentie van bluesgitarist erwin java

CONCERTRECENCIE VAN KING OF THE WORLD BLUESMUZIEK MET STERGITARIST

In drachten speelde gisteravond king of the world, de nieuwe bluesband van erwin java de stergitarist van cuby and the blizzards.
Foppe ging er naar toe en was erg onder de indruk van het snarenwonder en de muziek die perfect werd gespeeld en wil graag vertellen hoe mooi en goed het was.

Er waren twee nummers die erg goed waren, bluesified en gone gone gone. Het is meeslepende muziek met een heerlijke solo aan het einde. Het is dus blues muziek maar op een moderne manier gespeeld door die jongen met de naam java die er bijzonder uitziet en heel goed is, met zijn fender stratocaster. Ik was erg onder de indruk en het publiek vond het ook heel goed en luisterde aandachtig en genoot en applaudisseerde.

De zanger is goed bij stem en de drummer en orgelman speelden enthousiast mee. De bas dreunde nogal voor een zwaar geluid. Erwin speelde zelf serieus en aandachtig en was ook blij en lachte ik werd er helemaal gelukkig van man.

Je kunt de muziek beluisteren op de you tube maar er is ook een cd verschenen. Ze speelden ook live in de studio van een programma op tv. Dit zijn echt professionele muzikanten die het heel goed doen. Ik hoop dat ze er mee doorgaan nu cuby dood is, op zo'n talent moeten we trots zijn.

Ik was er in mijn eentje op de fiets en kon door mijn gevoeligheid niet alles mee krijgen maar het staat me nu nog helder voor de geest en het was echt heel goed. In mijn hoofd heb ik ook nog het liedje windows of my eyes van cuby met de meesterlijke solo van eelco gelling, tsja daar kan echt niets tegenop natuurlijk. Maar dit was ook fantastisch.

Ik doe er een schilderij bij van mezelf als ode aan deze indische leuke gitarist want ik houd van indonesie, de stille kracht van de bluesmuziek van nederland.

Schrijver: foppe oostenbrug, 1 juni 2013


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 4 stemmen 1.114Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
12 juni 2013
Email:
moi636yahoo.com
Graag gelezen Foppe! Ook ik houd van blues.
Naam:
J.de Groot
Datum:
4 juni 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Fijn dat je een mooie avond had Foppe,
en dat je zo van muziek kunt genieten!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)