Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Gestalten van Moeder Natuur

Lichtgrijze rook kringelt onbekommerd, grillig en vrijmoedig uit een schoorsteen in de verte, volgt zijn eigen weg en patroon en gaat waarheen hij wil.

Een inktzwarte kraai hinkt onbeholpen maar dapper en welgemoed door een dakgoot en beklimt de zilvergrijze gelaagde schubben van de dakpannen, op zoek naar kameraden om mee te babbelen, die zich vooralsnog hogerop amuseren

Luie roodbonte koeien koesteren zich ongegeneerd en met traag malende kaken in de zonbeschenen grasgroene weide om nooit meer aan hun dagtaak te beginnen

Honderdvoudig toont zich de Natuur in haar bonte verscheidenheid en weidsheid, altijd uniek, nooit hetzelfde.

Schrijver: I. Broeckx, 20 maart 2015


Geplaatst in de categorie: natuur

3.3 met 3 stemmen 80Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 maart 2015
Bewust en relaxed genieten van de natuur is zo helend voor de mens. Pas je aan aan dat rustige, natuurlijke ritme en voel je weer één met de natuur. Verlost van die dolle, gehaaste overbeschaafdheid. Lekker uitpuffen en tot in je diepste vezels ontspannen.
In mijn woongebied zijn de laatste tijd twee witte eenden, van die langgerekte, die heel grappig lopen. Ik zag ze ook in Circus Renz. Ze blijven elkaar steeds nabij. Eén van hen liep laatst bijna door mijn fietsvoorwiel, alsof hij zichzelf voor de ander wilde opofferen. Ze maken me blij, die twee kwakende komieken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)