Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Nooit meer yoga (de torsie was niet haalbaar meer)

De "bewegingsruimte" is een halfcirkelvormig lokaal in het Wijkcentrum. Enkele jaren geleden heeft de voormalige kerk een metamorfose ondergaan en is deze verbouwd. De schitterende, langwerpige, verticale ramen van het yogalokaal, die de gestalten van heiligen uitbeelden, zijn bewaard gebleven en vormen een herinnering aan het eens religieuze karakter van het gebouw. De avondlijke, nachtblauwe hemel valt erdoor naar binnen en verleent het geheel een haast mystieke sfeer.

De yogaleraar is een kleine, zwarte, lenige man, gehuld in een witte pantalon en een maïsgeel T-shirt.
De jonge meiden, gekleed in toepasselijke, zwarte, strakzittende kleding, staan eveneens in een halve cirkel opgesteld, ieder door Moeder Natuur uitgevoerd met eigen charmes, eigen bekoorlijkheden en de leraar kan zijn blikken naar hartenlust laten dwalen over dit tafereel.
Bedachtzaam, rustig en bezonnen, kennelijk geheel in overeenstemming met zijn (oosterse?) levensopvatting, legt hij uit hoe de oefeningen uitgevoerd dienen te worden.
Als senior en nieuweling te midden van dit gezelschap word ik met egards behandeld; mogelijk ook uit een oogpunt van klantenwerving.

Het wringt bij mij van binnen bij de torsies en buigingen; ongetwijfeld is het de eerder geconstateerde "maagbreuk" die opspeelt.
We overleggen. Aanvankelijk lijkt het de leraar nog wel mogelijk, door variaties en alternatieve mogelijkheden te verzinnen ook voor mij de toch zo heilzame werking van de Hatha-yoga toegankelijk te maken en mij een plaats toe te kennen te midden van het bovengenoemde gezelschap, maar tenslotte, als al de houdingen moeilijkheden opleveren, verklaart hij dat de lasten de lusten te niet zullen doen en adviseert hij mij maar af te zien van verdere deelname.

Dus zal ik in de toekomst het koele, klotsende water van Zwembad "Stappegoor" dat mijn lichaam als een vloeibare mantel pleegt te omhullen, prefereren boven de bochten en kronkels die de Hatha-yoga voorschrijft....

Het was wel jammer dat de kennismaking met de vriendelijke en vredelievende man die mij zozeer ter wille was geweest, niet kon worden voortgezet.....

Schrijver: I. Broeckx, 29 juni 2015


Geplaatst in de categorie: lichaam

4.0 met 2 stemmen 76Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)