Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Nieuwe Aarde

NASA-satelliet Kepler heeft een aarde-achtige planeet ontdekt. Hij wordt voor NASA-gemak Kepler 452b genoemd. Hij blijkt anderhalf keer zo groot te zijn als de aarde en woont 1400 lichtjaar van ons vandaan. Hij draait om een zon-achtige ster, met een afstand tot die ster die vergelijkbaar is met onze afstand aarde-zon.

WOW!

Dit geeft hoop voor de toekomst.

We kunnen wellicht ooit gaan verhuizen. Zodra we onze aarde volledig verkloot en vergiftigd hebben, en we zijn al bijna daar, gaan we naar grote broer 452b, broer van onze Moeder Aarde, onze oom dus: Oom Kepler.

Met een beetje mazzel wonen er nog geen wezens die hun planeet al om zeep hebben geholpen, en lijken ze dus in dat opzicht geheel niet op ons. Wellicht dat ze ons dan als vluchtelingen welkom heten, geen eindeloze asielprocedures kennen, en we elkaar als universele familie in de armen kunnen sluiten.

Ik stel voor dat alleen mensen die aantoonbaar milieuvriendelijk geleefd hebben bij Oom Kepler mogen gaan wonen. De rest laten we hier in hun eigen giftige rotzooitje gaar koken.

Schrijver: Gabriëla Mommers, 23 juli 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.3 met 3 stemmen 1.638Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
26 juli 2015
Geen idee wat de bijbel met Nieuwe Aarde bedoelt, daar heb ik me eerlijk gezegd niet zo in verdiept en de titel hier zomaar als leuke werktitel gekozen.

Het is inderdaad waar wat je zegt, Joanan, het glas is half leeg of half vol. De aarde al ver vergiftigd, maar ook tegenbewegingen die hoopvol kunnen stemmen dat het misschien toch nog goed komt.

Ik heb overigens geen enkele illusie dat we naar een andere planeet kunnen als het hier fout gaat. Mijn schrijven was meer sarcastisch bedoeld. Je hoort bijna de dollars alweer rinkelen als zoiets als dit wordt ontdekt. Hoera, weer een planeet die Shell en handlangers kunnen gaan leegzuigen. Money makes the world go round, en die wereld wordt almaar groter.

Ik herinner me nog dat ze een aantal jaren geleden ontdekt hadden dat er water op de Maan was. Dat hadden ze ontdekt door er op te schieten. Schieten! Met raketten! Dat lieten ze zien op tv, het was groot nieuws. Ik was in shock! Welk onnadenkend halfcellig kruipwormsel verzint zoiets?!

Zie mijn gedicht op gedichten.nl van 13 november 2009.
Het is nu zes jaar later en ik zie die verschrikkelijke beelden van die raketten die op de Maan inslaan nog steeds op mijn netvlies!

Dus als ze een nieuwe planeet ontdekken, dan denk ik: gaan we daar ook raketten laten inslaan? De planeet leegpompen voor olie en gas? Plastic en kernafval dumpen, want we wonen er toch niet en opgeruimd staat aso netjes?

DE MENS IS EEN IDIOTE OORWURM DIE HET NIET VERDIENT OM OP ZO'N MOOIE PLANEET ALS MOEDER AARDE TE LEVEN! Zo. Dat moest er even uit. En nu maar hopen dat we Oom Kepler met rust zullen laten...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 juli 2015
Ik denk niet dat de bijbel deze planeet als de Nieuwe Aarde bedoelt. Overigens is hij onbereikbaar, want één lichtjaar is 9,5 biljoen kilometer en dat keer ongeveer 1400. Toch is het inderdaad een uiterst boeiend feit! Ik denk dat Kepler 452b voor heelalreizigers een utopie is en laten we de aarde nog niet opgeven, want er zijn veel positieve krachten gaande om de vervuiling en de roofbouw tegen te gaan. Kijk niet teveel naar die afgezaagde, naäpende, stupide, onbewuste gifmengers en destructieve aardeverkrachters met hun plasticvervuiling in de oceanen, maar denk aan Green Peace en de voorstanders van zonne-energie en niet-fossiele brandstoffen, zoals electrische auto's en scooters, overigens de voorhoede van de massa-consumptie, want de olie is straks op en gelukkig net op tijd! De giftige rook uit fabriekspijpen en uit de monden vol zwarte tanden van rokende dwazen is straks voorgoed verleden tijd. Die aardehaters kunnen net zo goed een vliegenzwam verorberen, want ze voegen niets positiefs aan het aardeleven toe. Denk alleen al aan het ongedierte, dat kernwapens produceert en die misdaad als krankzinnig dreigement gebruikt. Ik kan soms intens van een simpel boterbloemetje houden!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)