Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Als kinderen......

Het is al te zien als je langs de ramen loopt die de vertrekken begrenzen waarin zij zijn ondergebracht en waarin zij hutje mutje zitten aan lange tafels.
Daar staan in de vensterbank poppen en beren waarmee de oma's en opa's knuffelen alsof zij met een enkele reis zijn teruggekeerd naar de tijd waarin zoiets gewoon bij de leeftijd hoorde....
Je vangt hun blikken op die vanachter het glas naar je staren of die de ruimte in turen als zagen zij al het gebied dat hen spoedig toebedeeld zal zijn, dat niet zover achter de horizon ligt.
Het zouden de blikken van jouw vader of moeder kunnen zijn die hulpeloos en vertwijfeld vragen om aandacht, om een hand in de hunne, om een metgezel op de trieste en uitzichtloze weg die zij bewandelen, om een metgezel in het land van de kindsheid en vervreemding waarin zij nu onbestemd ronddolen.
En mededogen en vertedering bezetten je hart om de "ongehoorde" roep van de ouderdom, om jouw vader en moeder, eens zo krachtig en vitaal, nu hulpeloos en als kinderen met vragende ogen en handen.....

Schrijver: I.Broeckx, 27 september 2015


Geplaatst in de categorie: ouderen

3.8 met 4 stemmen 74Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
29 september 2015
Om weemoedig van te worden, ook wij waren in de gezegende omstandigheden om familie op te zoeken in een zelfde omgeving....ze wist niks, ze deed niks en ze was niet meer ( ook nooit meer geworden ook) wie ze was. Dat was het meest pijnlijke...heel bijzonder treffend omschreven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)