Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Aan mijn mede-scribenten en lezers op Nederlands.nl

Beste mede-scribenten en lezers van mijn hartenkreten

Ik heb in de afgelopen jaren vele hartenkreten ingediend voor Nederlands.nl.
Ik vermoed dat er mede-scribenten of lezers zijn die zich eraan ergeren dat ik zo vaak indien. In dat geval wil ik mij best behoorlijk matigen.
Het is ook inderdaad wel veel geweest.
Ik begrijp ook niet goed waarom de waarderingen (hoe laag
misschien ook) voor mijn laatst ingediende teksten achterwege zijn gebleven. Ik stel hier toch prijs op en voel mij op deze manier geblokkeerd.
Zijn er mensen diezich ergeren aan mijn kopij? Graag ontvang ik hierop een reactie en graag ontvang ik een eerlijke mening over mijn laatst ingediende kopij.

Schrijver: I.Broeckx, 14 mei 2016


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.0 met 8 stemmen 264Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
17 mei 2016
Met zijn relativerend bedoelde commentaar op Gunter vliegt Joanan uit zijn bochtje. Hij (Joanan) 'overdrijft' om Ineke extra te bemoedigen. Verder koppelt Joanan professionale literatuurkritiek aan zijn stijl van 'schenenschopperij'. Het is maar dat wij het weten. Zelfs zijn geschop verzuipt in getier door literatuurcritici. Toe maar, het kan niet op. Bij nadere lezing valt nu ook zijn andere scherpe analyse op over het niveau van de meeste inzenders op deze mooie site. Gunter wees er terecht op. Hij doet dat op zijn voor mij bekende diplomatieke wijze. Joanan kent in zijn commentaren wel vaker stoer bedoelde uitschieters. Terwijl hij toch ook mooi kan schrijven over zijn jeugd en de politiek.

Eigenlijk begaat Joanan in zijn ijver om vooral schenenschoppend over te komen een pijnlijke fout. Dat is zijn zelfbenoemde talent om bijdragen te analyseren en zonodig te fileren, loslaten op een site die helemaal niet de pretentie heeft om alleen literaire talenten ruimte te bieden. Anders gezegd, het getoeter van Joanan over kwaliteit en zijn heldhaftige rol om rotzooi in schrijfwerk te herkennen en meedogenloos neer te sabelen, is van hetzelfde niveau als de profsoldaat in een scoutinggroep, doe roept dat daar strategie en vechtkunst niet deugen. Ook een bizarre vergelijking. Maar daar zal Joanan als 'moedige' criticus wel raad mee weten.
Naam:
J.de Groot
Datum:
16 mei 2016
Dag: I.Broeckx,
Ik lees nu even deze inzending, mag ik daar een eerlijke reactie opgeven?

Met veel inzenders op deze site is geheel niets mis wat betreft de/hun schrijfstijl, in tegendeel.
Het euvel is alleen hier, het aanbod/ variatie van inzendingen op deze site is gewoon te gering.
Daardoor komen er alleen nog maar inzendingen van een handjevol vaste inzenders hier die hun schrijfsel plaatsen.

De toevallige "langskomende lezer" heeft dan ook zoiets van
ja nu weten we het wel....ziet dan ook steeds
dezelfde namen met ieders eigen schrijfstijl voorbij komen (al dan niet in de smaak vallend) en haakt gewoon af.

Zijn er oorzaken hiervoor te bedenken of te noemen, mogelijk.
Dat hebben dan ook div. mensen gedaan hier.

Persoonlijk denk ik dan ook niet dat het aan de inzendingen zou liggen, maar meer aan de/het sitebeheer(ders) die de site interessant moet maken voor alle: NIEUWKOMERS.

De vraagstelling van de redactie was dan ook:
hoe gaan we verder vorig-jaar herfst.
Daar is op div. niveaus op gereageerd.
Maar,
veranderingen heb ik niet kunnen ontdekken,
alleen verschuiving van de sluitingsdatum.

Met anderen woorden dan nu hier, schrijf ik maar het oude liedje weer dus: wie niet meegaat of wil gaan met/in de veranderden tijden (mag ook hoor!),
moet ook daar zijn/haar conclusie uit trekken.

De tijd zal het leren, een oud gezegde maar nog altijd niet te weerspreken.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
16 mei 2016
Psst! Günter, jou had ik nu juist niet op het oog en ik overdreef een beetje om Ineke extra te stimuleren. Overigens zie ik niet in waarom het gewaagd of aanmatigend zou zijn. Literatuurkritiek is een vak op zich en als je de literatuurkritiek in de kranten leest, dan is mijn schenenschopperij peanuts. Ik kan me overigens herinneren, dat ik je schrijfsels geregeld positief bejegend heb. Misschien moet je weer wat vaker aan de bak en lef tonen!...
Naam:
Len Cornelis
Datum:
15 mei 2016
In grote lijnen eens met Joanan. Blijf vooral inzenden. De bijdragen hebben een eigen sfeer. Tja, misschien uitte ik wel eens bezwaar tegen al te overdadig gebruik van vergelijkingen of bijvoeglijke bepalingen. Maar dat is een stijlkwestie. En mijn observatie behoeft zeker niet gedeeld te worden door anderen. Je schrijfwerk blijft voor mij op deze site altijd mooi herkenbaar.

Los daarvan is het reageren op deze site zo langzamerhand een verhaal apart. Sommigen reacties mogen weer niet omdat 'het niets toevoegt'. Andere omdat zij de sfeer verpesten. Weer andere omdat zij taboes van de redactie betreden. Dan zijn er medeschrijvers die snel 'respect' eisen bij milde kritiek. Kortom, het is niet goed, of het deugt niet. Te voorzichtig of ontactisch leegstromen.

Dat laatste is dan vaak weer 'lomp' en 'kwetsend', maar wel lekker 'eerlijk' en 'moedig', als de redactie het toelaat. Of angstige inzenders laten onwelgevallige milde kritiek gewoon weghalen door de redactie. Al met al een bijzonder missie om te reageren.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
15 mei 2016
Ook ik vind het niet gek, dat je voor jezelf vraagtekens zet achter het door jou geconstateerde feit. Je zal ongetwijfeld door menigeen tot de z.g. veelschrijvers worden gerekend en dat is al lang een punt van discussie op zichzelf. Met Rutger ben ik het echter eens, dat vermoedelijk niemand zich ergert aan jouw inzendingen. - Dat laat onverlet, dat ik zijn quote "inzendingen namelijk belabberd en zeer onder niveau" een gewaagde zo niet aanmatigende is. Wellicht is hij er ook van overtuigd, dat hij door zijn staat van dienst en literaire inbreng op deze site en elders zich uitlatingen als deze kan veroorloven. Dit is, met alle respect, mijn bescheiden mening als reactie.

Aangezien ik me daardoor ook enigszins voel aangesproken (gezien de wellicht eveneens 'belabberde' kwaliteit van mijn inzendingen tot nu toe), vraag ik je toch, mijn welgemeende en oprechte uiting op enig 'niveau' te willen beoordelen. Verder veel schrijfplezier toegewenst; laat je niet ontmoedigen!
Naam:
An Terlouw
Datum:
15 mei 2016
Ineke, nee hoor niemand stoort zich aan jouw schrijverij, geenszins. Het is wat Joanan al zegt, mensen zijn niet meer geinteresseerd in andermans schrijven. Dat merk ik ook al en ik beken ook dat ik WEL lees, maar vanwege het telkens weer opnieuw inloggen in de reactie verwaarloos. Dat is bij mij en ook bij anderen niet anders. Ga gewoon door met schrijven, dat doen wij ook...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 mei 2016
Er is echt niemand die zich ergert aan jouw inzendingen, want zonder jou is het animo van inzendingen namelijk belabberd en zeer onder niveau. Je hoeft jezelf überhaupt niet te verontschuldigen voor je superbe inzendingen, kwalitatief en kwantitief. Er is gewoon geen concurrentie op niveau beschikbaar. De desinteresse voor deze integere, literaire site viert hoogtij en dat is kenmerkend voor de insteek van de huidige generatie, die maar wat oppervlakkig aan pielt en kickt op uiterlijke imago's. Schroom niet om op dezelfde voet door te gaan, want je hebt nog heel wat te openbaren!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)