Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Als een maskerade........

Op de dag waarop opnieuw onregelmatigheden in haar borst waren aangetroffen, had zij een groot, wijnrood kussen aangeschaft voor negenenveertig euro voor Binky, haar enige kameraad. Het was een koninklijk kussen en Binky lag er pontificaal op, als een vorst, met uitgestrekte poten. Zijn vacht draagt een patroon van zwarte en bruine vlekken op een witte ondergrond en hij houdt ervan dartel met een balletje te spelen en kijkt vragend zijn bazin aan als het speelgoed buiten zijn bereik onder een kast is gerold, in de vaste verwachting dat zij het probleem voor hem op zal lossen.

Haar eigen problemen zijn levensbedreigend, zwaar en onoplosbaar. Met een fijne naald moet geprikt worden, als een proefboring in onbekend terrein, in de dierbare lichaamsdelen, die zij wellicht voorgoed zal moeten verliezen. We praten en ons gesprek kabbelt voort als een rustige rivier, als het ware door kanalisatie gedwongen in een andere dan de voorbestemde richting te stromen en die door de dam van het onbespreekbare, het onuitsprekelijke, wordt tegengehouden; het taboe-onderwerp van de dodelijke ziekte wordt gemeden als de onaanraakbare hete brij.

Ons innerlijk is als een eiland, dat de verbinding met het vasteland heeft verloren. Onze zielen draaien en wentelen in ons in razende vaart, als hemellichamen rond hun as. De brug tussen de eilanden van onze zielen is verwoest, of is er nooit geweest. Zo blijven de geestelijke verschrikkingen van mijn vriendin mij vreemd en onbekend en speelt zich tussen ons het schimmenspel van onze ontmoetingen af als een vreemdsoortig toneelstuk, als een onvermijdelijke maskerade, die een aanklacht vormt tegen de vriendschap, tegen de saamhorigheid, tegen de medemenselijkheid.....

Schrijver: I.Broeckx, 5 juni 2016


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

3.0 met 1 stemmen 49Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
5 juni 2016
Ben benieuwd naar je volgende hartenkreet, echt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)