Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

voorjaar fop

MISLUKT LEVEN GENOEG OM VOOR TE LEVEN FOPPE EN MEM

voorjaarsreisverhaal

op woensdag voelde foppe zich niet lekker. Hij wilde in bed blijven en muziek luisteren en was moe. Zijn moeder belde onverwacht ze zei ik kom vandaag want morgen komt er iemand voor de computer en is het dodenherdingking van wo2 en dat wilde ze zien.

Ze reden door het bildse land waar foppe zich niet thuisvoelt op de klei hi is een waldpyk ut drachten en burgum by pake en beppe wei sunder heit. Hij heeft wel wat geleerd en even gewerkt en was toen bij zijn moeder gaan wonen totdat dat niet meer kon en verhuisd. Zijn moeder kon wel alleen wonen in een flat foppe niet zo goed. Wat bleef was een klein leven op een klein kamertje met muziek eten en pillen en soms een praatje met de zuster en een schilderij of verhaaltje meer kon hij niet meer. Psychiatrische patienten worden op jonge leeftijd al ziek omdat ze het gewone leven niet aan kunnen met werk en relaties en pas op latere leeftijd zelfstandig worden hoewel ze helemaal niks verkeerds doen, het zijn ook burgers.
Het was wel mooi op de zeedijk vond foppe met de schapen en de bollenvelden van sexbierum en hij nam fotos.
Gelukkig hadden ze het oude autootje nog en mama kon autorijden en vond het ook leuk gelukkig toen ging ze weer naar huis.

In de tijd dat het oorlog was was het een ramp in nederland maar dat is al lang geleden. Kunstenaars zijn altijd geweest en velen maakten even wat en waren arm zoals nescio of klaas koopman of een beetje vreemd als picasso wij hebben mondriaan en van gogh en rembrandt. De koning is er ook nog steeds en het is voorjaar maar geen mooi weer echt hollands grijs en wind lekker bij de kachel zitten dus en het rustig aan doen zoals normale mensen dat ook doen. foppe hoefde niet te werken voor een gezin of zo vrouwen waren van een andere planeet had hij al gemerkt van de planeet huishouden en een praatje en uiterlijk mannen waren iets dommer en reden te hard in de auto of sporten of drinken of worden papa of manager.

Foppe dacht aan remco campert en zijn eerste typemachine en printte uit zonder op de fouten letten niemand las het toch hij schrijft het voor zichzelf en een lotgenoot. Nu een pafke amen.
Pasen is geweest het wordt voorjaar eindelijk wat warmer weer na de ellendige winter maar vakantie zat er ook niet in misschien weer even naar moeder.

Schrijver: foppe oostenbrug, 4 mei 2017


Geplaatst in de categorie: kunst

4.3 met 6 stemmen 130Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
5 mei 2017
Merci beaucoup voor jouw smakelijke voorjaarsreisverhaal, Foppe!
Overigens, Nescio was zelf niet arm, maar zijn romanpersonages wel, zoals Japie, de noodlottige uitvreter.
Psychiatrische patiënten hebben meestal een aangeboren stoornis en het is dus niet 'omdat ze het gewone leven niet aan kunnen met werk en relaties', want dat is een gevolg daarvan. Je hebt echt een markant en intrigerend gezicht.
Doe je mem de groeten van mij!...
Naam:
J. de Groot
Datum:
5 mei 2017
Kijk daar is mijn goede dappere vriend Foppe weer,
je bent nu dus weer in de lucht, goed zo!
Weer goed onder woorden gebracht jouw kontact met je moeder dat is de steun in je leven en daar mag je heel blij om zijn, en ik weet het: dát ben je ook!
En dank je maar weer voor je mooie schilderijen foto's!

Knipoog Joke.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)