Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Geschenken voor een meisje van dertien jaar.......

Er was in onze familie een stille tante, die ogenschijnlijk met zichzelf geen raad wist en die als een onbegrepene, als een onbegrijpelijke, haar stille wegen ging.

Haar naam was "Cecilia". Ze was typiste op het kantoor waar ook mijn moeder werkte, die Cecilia, die haar schoonzus zou worden, niet goed kon zetten.

Men zegt dat Cecilia haar avonden lusteloos doorbracht zonder echt te lezen in haar boek en pro forma de bladzijden daarvan omslaand.

Toch moet ze oog gehad hebben voor ons, kinderen. Van haar kreeg ik de vierkleurenballpoint waarmee ik zo heerlijk kon krassen en tekenen en toen ik dertien was gaf ze mij de gewatteerde zwemtas met het bonte motief erop en de pick-up waarop ik eindeloos het plaatje "Sloop John B" van The Beach Boys draaide....

Cecilia vond een vreselijk, afschuwelijk einde. Haar latere huwelijk en de geboorte van haar enige dochter hadden haar kennelijk zo koud gelaten als de regenval op de verre steppes van Oezbekistan en na haar hersenbloedingen vond zij de dood in een witte kamer van een verpleeghuis in de verterende vlammen, aangestoken door haar eigen aansteker.....


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=nSAoEf1Ib58

Schrijver: I.Broeckx, 7 mei 2017


Geplaatst in de categorie: familie

3.0 met 1 stemmen 64Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)