Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

kapitein fop 50

KAPITEIN FOP OP OUDE ZEESTOMER VER VAN EIGEN HOKJE MET PIL

FOPPE zat in zijn leunstoel naar muziek te luisteren en dronk koffie met pafke. Hij dacht na. Hij was nu bijna vijftig en had niks van zijn leven gemaakt. Een keer wilde hij nog op vakantie om dan voorgoed het gordijn dicht te trekken naar de wereld waar in hij niet kon functioneren omdat hij kwetsbaar was. Hij dacht diep na aan vroegere tijden van zijn jeugd en dacht ik koop een oude boot en ga via de noordelijke wateren naar california om in het huis van neil young te kijken en hem heart of gold horen zingen en op zijn electronische gitaar te spelen en op hawai wil ik dansen met een meisje met bloemen en dan vaar ik weer naar huis op cruisecontrol en ga slapen met pillen zodat ik kan rusten en naar de radio kan luisterenvan andere landen en dan ga ik mijn vijftigste verjaardag vieren en geef eeen groot feest en laat de fotos aan de muuur hangen van mijn reis.

Zo gezegd zo gedaan er was geen storm want het was zomer in amerika reed hij in een ford mustang over highway 66 in ijsland stond hij op een gletscher eenmaal zat hij vast in het ijs maar een eskimo stuurde hem er weer uit en een indiaan gaf hem nieuwe tabak die nu op was en waar hij niet zonder kon en de pillen waren ook op zodat hij niet meer sliep en een week wakker was en in de nacht de maan en sterren en satelieten zag en een flesje cola dronk en toen kwam er iemand aan boord het was een zeemeermin ze zei je moet ook iets voor je lieve moeder en zus meenemen en gaf hem twee schelpen waarin je de zee kon horen van indonosie met oerwoudgeluiden en geweerschoten en toen kwam hij eindelijk thuis en ging onder de douche en op de laatste foto staat hij het best met een baard van een half jaar.

Op het feest kwamen maar zeven mensen zijn moeder en zus remco en simon andras en esther en tante tine en zakte hij om op zijn stoel op zijn vijftigste verjaardag en werd na een week pas weer wakker en kon zich niets meer herinneren of was het droom...

Schrijver: foppe oostenbrug, 16 mei 2017


Geplaatst in de categorie: reizen

4.6 met 5 stemmen 147Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J. de Groot
Datum:
25 mei 2017
Je hebt er weer eens goed over 'nagedacht' Foppe.
Want dromen kunnen vaak ook ongrijpbaar zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)