Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Dan maar niet!

En zo belde ik vandaag alvast twee maanden voor het ‘risicojaar’ weer begint maar even met de zorgleverancier, dit omdat een beller nou eenmaal sneller is en men meteen op kan zoeken wat er voor antwoord komt. Natuurlijk weet ik dat dit ook via de pc kan, natuurlijk weet ik dat je in kunt loggen, maar dit gaat steevast mis, dus nam ik de telefoon!

De wachttijd viel me alles mee: nadat ik op de 1 had gedrukt, omdat optie 2 niets in de melk te brokkelen had, zei een automatische dame: alle medewerkers (eentje natuurlijk) zijn in gesprek, om direct daarna een gewone stem te horen, die me vriendelijk goedemiddag wenst; als ik dat ook gedaan heb, kom ik met mijn verzoek.

Kunt U voor me nakijken, wanneer de meter gaat lopen voor wat betreft het eigen risico? Een duidelijke vraag en ik beken er meteen achteraan, dat ik echt niet al die lappen behang bewaar die ze me toesturen als overzicht van het gebruikte eigen risico. De dame begrijpt dat en gaat aan de slag. Of ik een momentje geduld heb? Natuurlijk heb ik dat, immers dit soort gesprekjes moet je niet voeren als je op het punt staat de deur uit te gaan!

Na een momentje komt ze terug aan de telefoon en zegt: bij U begint het al in januari vanwege de oedeem fysiobehandelingen, die zijn tegen de € 45 per keer en ja, als je dan twee maal per week “moet” dan is een maand al voldoende om aan de mooie factuur te komen, maar zegt ze er meteen overheen: U mag ze ook in delen betalen.

Tja, dat wist ik al en ik laat haar meteen even kijken waar nog meer eigen risico aan vast zit, de dame dreunt op: apotheek, een paar bedragen, €1,20, €3,40, €12,20 waarop ik zeg, maar dat zijn kleine rekeningen en dus te verwaarlozen! Ik ga het gesprek aan en zeg luister: als je net als ik oedeem armen hebt, omdat men klieren heeft verwijderd, ik daarom in oedeem spullen zit, om te voorkomen dat ik een opgeblazen persoon word, als je daarnaast ook therapie nodig hebt maar door die facturen gestraft wordt, dan stop ik met die therapie!

Oh zegt de dame, maar kan dat wel? Nee natuurlijk kan dat niet maar het zal wel moeten hè? In dit gezin praten we over twee personen die aow hebben, die beiden niet meer gezond zijn, maar als ik komend jaar kan voorkomen dat die rekening al in februari in de bus ligt, ga ik dingen schrappen die me de kop kosten!

Dan zegt de dame: tja, als u komt te vallen en een heup breekt, dan moet u ook de specialist betalen! Nou en dat is wel zo opwekkend, dat ik daar helemaal blij van word. Da’s nou net datgene wat me nog niet is overkomen. Maar het is bij de beesten af, het is te idioot voor woorden, ik weet dat ik er vaak over schrijf maar weet je, het zit me hoog!

Zo hoog omdat ik als de dag van gisteren de ziekenfondsman door de straat zag lopen op vrijdag en zijn schamele centen kwam halen. 1 gulden en 95 cent, voor een gezin van zeven personen, was je een maand verzekerd! Oke, er is nogal wat veranderd intussen, maar het kan er bij mij niet in dat ondanks het hoge bedrag dat we per maand al betalen ik in januari al door mijn eigen risico ben en nu dus noodgedwongen moet stoppen met behandelingen.

Heeft één voordeel, ik heb geen grote rekening in januari want geloof me, de maand december is er eentje waarbij ik denk: oppassen want volgende maand.....

Schrijver: An Terlouw, 24 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.5 met 2 stemmen 45Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)