Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Herinnering aan tante Gerdina

Op een kastje in mijn slaapkamer, het kastje dat ik van mama erfde, zit nog altijd de mokkabruine pop, genaamd "Bella" die ik eens, in mijn verre, voorbije jeugd in de etalage van een speelgoedzaak gezien had en die Sinterklaas mij toen gebracht heeft.

Bella draagt een kunstig gebreide donkerblauwe maillot, voor altijd een herinnering aan tante Gerdina, de zus van mama, die eveneens niet meer te midden van de levenden is.

Eens was ik getuige hoe zij de fraaie, gewelfde lijn van haar borsten voorgoed, onder vele tranen, moest betreuren, omdat de dodelijke, desastreuze ziekte zich al had genesteld in haar lichaam zoals een ontdekkingsreiziger aarzelend voet aan land zet in een nog onbekend werelddeel.....

En zo moest tante Gerdina onder ogen zien hoe haar zo geliefde lichaam gaandeweg haast uiteenviel tijdens de vele ziekenhuisopnames toen het steeds verder ten prooi viel aan de uiteindelijke vernietiging.

En zo getuigt Bella op het kastje nog van de lieve tante die niet meer is, die naast ons stond en die, zoals ik nog weet, op ons kinderfeestje eens op roze en witte, zachte marshmellows trakteerde.......

Schrijver: I.Broeckx, 13 november 2017


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.0 met 1 stemmen 1.071Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
2 december 2017
Email:
hmessielive.nl
Ineke, hoe kan ik mij in jouw gevoelens en herinneringen met leed en weemoed verplaatsen! Mijn moeder is ook aan deze ziekte overleden, al komt het mij voor dat jouw tante erger heeft geleden dan mijn moeder.
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
19 november 2017
Aangrijpend en lekker, respectievelijk jouw hartenkreet en jouw tantes marshmellows.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)