Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Op de campus (3)/Een "heftige en criminele meneer"

In de lokalen en zalen van onze universiteit, en met name in het "Dante-gebouw" dat uitzicht biedt op een lieflijk parkachtig landschap dat van oudsher onze "alma mater" omringt en omgeeft waren we samengekomen in het kader van de zogenaamde "Human Library".

Fotoportretten van mogelijk excentrieke en uitzonderlijke personen sieren daar reeds de wand en ook vandaag zouden we een gesprek aangaan met een meneer met een zogenaamde "criminal mind". Meneer droeg een forse honkbalpet die zijn schedel omklemde waaronder een oorbel met de afbeelding van een doosdshoofd zichtbaar was, een shirt met pontificaal en diametraal over de borst de tekst "Brooklyn" en ik mag niet vergeten dat zijn hele linkerarm overdekt was door een ingewikkeld patroon van de meest forse tatouages die hijzelf, zoals hij verklaarde, als een kunstwerk beschouwde.

Ook zijn innerlijk bleek ingewikkeld en eigenlijk ondoorgrondelijk. Tal van psychiatrische symptomen en agressieve en criminele neigingen woelden daar op ook voor hemzelf onbegrijpelijke wijze dooreen in een kennelijk onontwarbare kluwen waaruit nauwelijks nog garen te spinnen viel.

Vanzelfsprekend waren ook hier de onfortuinlijke en ongelukkige jaren van zijn jeugd de duistere achtergrond waartegen het panorama en en toneelspel van zijn latere jaren zich noodgedwongen moesten ontrollen.

Met een hoofd vol vraagtekens aanvaardden we de terugreis
naar huis

Schrijver: I.Broeckx, 13 april 2018


Geplaatst in de categorie: individu

3.0 met 1 stemmen 663Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)