Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Herinneringen aan mijn mislukte carrière (vervolg)

Het was in de tijd dat de computer haar glorieuze entree had gemaakt op de werkvloer en waarin ik als "typiste tekstverwerking" was aangenomen bij een groot kantoor.De dames van de afdeling tekstverwerking leerden snel het nieuwe apparaat te hanteren en de heren opdrachtgevers deden de typekamer aan als bijen de bloemen in een welvoorziene tuin.
"Ze is je beste typiste" beweerden ze tegenover mijn cheffin en inderdaad kon ik zonder moeite het kriebelige handschrift ontcijferen van de personeelschef waarmee hij talloze aantekeningen maakte in de kantlijn van zijn teksten.
Niettemin vormde ik het piespaaltje van de cheffin die haar gesnauw als een ongeleid projectiel op mij afvuurde en het zij opgemerkt: een weerloze verzet zich niet.
Na negen jaren van trouwe dienst riepen de heren me bij hen; de heren die zo graag een sigaar tussen de lippen staken of de secretaresses in de billen knepen. Gekleed in het maatpak, gezeten rond een tafel, snauwden zij mij toe: "U bent nors, u past niet binnen de cultuur van dit bedrijf"
Ik aanvaardde mijn afgang, de terugweg, het failliet van mijn werkzaamheden......

Schrijver: I.Broeckx, 29 april 2019


Geplaatst in de categorie: werk

5.0 met 1 stemmen 123Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)