Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

In het Brabants Natuurmuseum

De lieflijke, kwetsbare, onschuldige opgezette dieren staan opgesteld in de glazen vitrines van het Brabants Natuurmuseum aan de Spoorlaan, gevestigd in de lokalen van de oude Ambachtsschool, in onze midden-Brabantse stad, het centrum van onze provincie en representatief voor haar. De opgezette vogels; de kauwen, de kraaien, de mezen, de pauw, de honden, het vosje, spreiden hun unieke schoonheid ten toon, gecreëerd als zij zijn door een Onbekende, op onverklaarbare en onnaspeurlijke wijze.

Met mijn negenentachtigjarige tante ben ik hier vandaag; een lady, wonderlijk gesauveerd door het leven, sterk en levenskrachtig, op wie de voor vele anderen verwoestende uitwerking van vele levensomstandigheden kennelijk nauwelijks vat heeft kunnen krijgen. Lang geleden was zij mijn toevlucht bij cruciaal, vernietigend ongeluk en op wonderlijke wijze mocht ik haar advies inwinnen op die cruciale kruispunten in mijn leven, waar het lot een wending scheen te nemen.

Als een eenzame ster aan een nachtelijke hemel schittert zij nog met haar gave gezondheid en charisma. Na stormachtige verwikkelingen torent zij triomfantelijk, wijs en bezonnen uit boven haar leed. Ik heb haar nog behouden tot op de dag van vandaag.....

Schrijver: I.Broeckx, 9 oktober 2019


Geplaatst in de categorie: familie

4.0 met 1 stemmen 63Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)