Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bij de Pedicure, in de Oerlesestraat.....

Wie zich van de omgeving in Tilburg Zuid een aangename voorstelling maakt, zit ernaast. Merkwaardigerwijs zijn er twee huisnummers 22, een op het Transvaalplein en een verderop in de Oerlesestraat en ongelukkigerwijs belde ik aanvankelijk aan op het verkeerde adres alwaar een jongeman, kennelijk student, de deur voor mij opende.

Hoe het ook zij, op het "andere" huisnummer 22 is "Pedicuresalon Patricia" gevestigd en Patricia deed in hoogsteigen persoon open.

Een steile trap voerde naar de eerste verdieping waar ik moest wachten op mijn "voorgangster" die zich in de "salon" schuilhield, gewikkeld in heftige conversatie met Patricia. Hun kakelende stemmen achter de gesloten deur drongen tot mij door terwijl ik wachtte op de gang, voorzien van thee en lectuur en met uitzicht op de desolate achterbuurt, op de ramen en schuurtjes die geen schoonheidsprijs verdienen. Kennelijk waren de voeten van mijn "voorgangster" zeer bewerkelijk maar eindelijk ging de deur van de "salon" voor mij open en mocht ik mijn benen uitstrekken op de "behandelstoel".

Patricia, een "vrouw van de wereld" schrok niet van mijn huiveringwekkende kalknagels en ook niet van het eczeem aan mijn voeten, waar hoe dan ook weinig aan te doen is, maar zette onvervaard een apparaat op mijn kwetsbare, fragiele teentjes, die, keurig op een rij, de zwaar aangetaste nagels dragen. We kwamen tot een futiel gesprek waarbij enkele onbetekenende personalia werden uitgewisseld. Toen mijn nagels er enigszins "christelijk" uitzagen, aanvaardde ik de terugreis naar huis met lijn een, door de stromende regen.

Schrijver: I.Broeckx
5 oktober 2020


Geplaatst in de categorie: lichaam

4.0 met 1 stemmen 55Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)