Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Afrikaanse taferelen in een Nederlands ziekenhuis

Een vermoedelijk Zuid-Amerikaans, dan wel Afrikaans tafereel, bestaande uit langwerpige, kleurige, platte boten waar gekleurde mannen zich om verdringen, tekent zich af op een grote wandplaat achter een "balie" in het Twee Steden Ziekenhuis.

Ik ben gekomen voor mijn long-injectie maar ben zoals gewoonlijk te vroeg. Allen zijn weer gekomen in tweetallen (een moeder met een dochter, een oma met een kleinzoon) maar ik ben alleen, altijd alleen, nadat de ontrouwe vriend van dertig lange jaren deserteerde.....

In de wachtkamer die uitziet op een fors en massief balkon, gelardeerd met merkwaardig aandoende zware pijpleidingen en een vreemdsoortige hoge schoorsteen die mij onbekende doeleinden dient, hangen portretten van Afrikaanse, knielende mannen aan de wand, die in de weer zijn met pijl en boog en gereedschap en met lappen tussen de benen om de kwetsbare organen te bedekken en te beschermen.

De openstaande deur biedt een doorkijkje naar een eveneens Afrikaans portret aan de wand van een oude man met doorleefd en levenservaren gezicht. Moeten de genoemde afbeeldingen de slachtoffers en gedupeerden die hier komen troosten en welke affiniteit heeft men hier met Afrika???

Men plaatst tenslotte de injectienaald op mijn weke, kwetsbare bovenarm en, alsof het hier een restaurant is, word ik getrakteerd op koffie met een lekkere muffin....

Schrijver: I.Broeckx
2 april 2021


Geplaatst in de categorie: lichaam

5.0 met 1 stemmen 108Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)