Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mijn eerste kamer

Als ik het St.Annaplein passeer met de bus, weet ik dat daar achter de gevels van de huizen, achter de welhaast geblindeerde, in het zonlicht blikkerende ramen zich nog steeds de kamer bevindt; mijn eerste kamer, sinds jaar en dag door iemand anders bewoond, wellicht door een jonge student, die daar zijn toekomst begint.

De kamer die de allerliefste, die mijn zelfstandigheid zozeer toejuichte, voor mij gevonden had, de kamer waarin ik droomde en sliep, waarin ik worstelde met mijn eenzaamheid, waar mijn oude bureau de ruimte vulde, waar de gestreepte linnen sprei het eenpersoonsbed bedekte.

Eens verruilde ik mijn kamer voor een ruimere, maar armoedige etage en deze maakte dertig jaar geleden plaats voor mijn huidige riante flat.

...en nog bekijk ik vaak de foto's van het studentenhuis met de altijd vervuilde keuken, met de lange en steile trap die leidde naar de eerste verdieping. De foto's waarop ikzelf poseer, nog jong en mooi, in een elegante jurk; in mijn eerste studentenkamer, op de glanzende, zwartgeverfde stoel, achter mijn bureau.....

Schrijver: I.Broeckx
23 april 2021


Geplaatst in de categorie: woonoord

4.5 met 2 stemmen 36Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)