Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

In het Brabants Natuurmuseum

De cirkel van haar huwelijk is gesloten en ondoordringbaar; mevrouw heeft het voortdurend over "munne man". Als echte Tilburgse aanschouwde zij haar geboortestad en de binnenstad al sinds lange jaren niet meer maar ze verbaast zich over de verbouwingen en veranderingen waarover anderen rapporteren en die op instigatie van de gemeente tot stand zijn gekomen.

Ons bezoek aan het Brabants Natuurmuseum moet haar blik en haar horizon echter wel degelijk verruimd en verbreed hebben.

In de vitrines stonden de zwartgevederde trotse opgezette kraaien opgesteld die zich met hun kwetsbare, stakerige pootjes hechten aan de rotsachtige ondergrond. Men kon daar ook de andere, lieflijke, kleinere vogeltjes bezichtigen alsmede de andere opgezette dieren; de stoere en manhaftige poema en de wolf en de boskat en tevens de prehistorische grote dieren zoals de wolharige mammoet en zijn soortgenoten uit de ijstijd.

In een grandioze film profileert zich de Brabantse Natuur, gesitueerd op "Valkenhorst" bij Valkenswaard uitbundig en uitgebreid in haar vele schitterende, wondermooie gedaanten (vlinders, vogels, orchideeën), scheppingen van een onbekende godheid, die zich in andere opzichten niets meer van de wereld schijnt aan te trekken.

Kortom; we waren vandaag met ons gezelschap in het Brabants Natuurmuseum....

Schrijver: I.Broeckx
12 januari 2023


Geplaatst in de categorie: natuur

4.7 met 3 stemmen 82Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)