Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een weerzien na zestien jaar (vervolg)

In de woning in Goirle, die ik zestien jaar geleden zo vaak betrad met mijn inmiddels lang overleden ouders, woont nog altijd oude Marianne, nu 86 jaar, eens de trouwe huishoudelijke hulp van mijn moeder.
Na zestien lange jaren, gekenmerkt door tal van gebeurtenissen en excessen, die zich als het ware "onbeschaamd" hebben opgestapeld, hadden we elkaar na een ontmoeting op de Tilburgse markt teruggevonden. In een als gevolg hiervan merkwaardige, ondefinieerbare stemming zijn we teruggegaan naar haar huis waarin alles getuigt van de sterfgevallen, van de doden die ons voorgoed verlaten hebben. Een groot portret aan de wand herinnert aan de man, Mariannes echtgenoot, die we zo goed kenden.

Marianne verwende me vandaag met twee worstenbroodjes en met een cocktail van yoghurt met limonade en kersen. Ze trakteerde me ook op uitgebreide verhalen over vakanties in Turkije en Thailand. De tijd heeft zich noodzakelijkerwijs maar gelukkigerwijs moeten voortspoeden en het is de vraag of we elkaar nog ooit zullen weerzien.

De lieflijke, fragiele pop die Marianne me schonk zal me altijd aan haar blijven herinneren.....

Schrijver: I.Broeckx
13 augustus 2023


Geplaatst in de categorie: ouderen

5.0 met 2 stemmen 48Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)