Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bor de Wolf in het enge Bos

BOR DE WOLF IN HET ENGE BOS


Drie uur 's nachts. Weer naar gedroomd. Maar deze keer ga ik er veel beter mee om!
Gisteren kocht ik de drie poppen van de Fabeltjeskrant en ging naar het wielrennen in Surhuisterveen. Ik was zeer zeer moe, van het weer of ik weet niet wat. Ik slaap vannacht alleen met mijnheer de Raaf en ik heb moeder en Aukje al gebeld om te vragen of ik hen kan bellen maar dat is niet meer nodig. De wereld was meteen veilig na de droom waarin ik zat opgesloten in een western met veel geweld. Mijn gedachten waren als volgt.
Van het licht en de thee werd ik rustig. De droom was maar een droom, niet echt gebeurd. Ik rookte en dat was lekker. Ik ergerde me niet maar wist al dat het weer zover was en dat ik niet alleen was als ik dat wilde, er is hulp. Ook het duister in mijzelf moet ik accepteren, dat is als mijn ziekte mijn werk, het is mijn eigen kruisiging om het goede te doen en te denken, het duister overwint niet. Straks ga ik weer slapen maar ik heb lang gebeden en de dromen gaan maar niet over, nooit meer, dus ik kan me er maar beter niet zo druk meer over maken, er is niets aan te doen, de hersentjes praten met elkaar en ik ben me daarvan bewust en het is maar malligheid, toen ik klein was droomde ik ook al vreemd. Ik pak mijn Fabeltjeskrantpoppen en vertel een verhaaltje over Bor de Wolf die in het enge bos is waar hij zelf heen gevlucht is om alleen te zijn, ik kan beter maar niet teveel alleen zijn daarom ben ik hier, ik ben bij mezelf en woon in mijn geest en lichaam, de wereld is veilig maar mijn gedachten in de slaap niet, ik voel me verder warm en goed en ga meteen schrijven.
Dat schizofrenie niet over gaat is nu wel bekend, anders deed iedereen wel hetzelfde om beter te worden. Het zit echter ook niet in de genen, anders zou het wel uitsterven want we krijgen geen kinderen. Een psychose komt van God om je Ziel te zuiveren. In andere culturen nemen mensen hallucinerende middelen om in contact met de geesten te komen maar dan gaat de psychose weer over, je moet het dus geen ziekte noemen maar een bewustzijntoestand die afwijkend is. Wij hoeven niet te werken en kunnen het lekker rustig aan doen en er is geen kanker ook niet door het roken. Nu bouwen we grote ziekenhuizen en verklaren ons ziek maar dat is verkeerd, wel is er praktische hulp nodig in het huishouden. Het is om je te laten zien dat er meer is in het dagelijkse leven en dat je bescherming van boven nodig hebt, God zoekt jou, maar als ik bid gaat het niet over, dus dat lost niets op. Ik negeer het daarom en luister naar de muziek op de radio, fijne muziek. Weer een stapje verder in mijn ontwikkeling. Bor de wolf woont in het praathuis en is soms in het Enge bos. Einde Fabel, en nu maar weer oogjes dicht en schrijfpootje toe, slaap lekker Thomas! We are stardust and we got to get back to the Garden in 2013.

Schrijver: foppe oostenbrug, 8 aug. 2007


Geplaatst in de categorie: ziekte

4,0 met 2 stemmen 747Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Natasja
Datum:
11 aug. 2007
Email:
ratelaartjehotmail.com
The stardust is in side off you!! Blijven schrijven Foppe!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)