Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Domweg Gelukkig in de Torenstraat

Daar woont ik nu, onze Foppe in een begeleide woonvorm van de organisatie Pi-groep in Drachten, in een mooi herenhuis waar hij zelf een kamer heeft. Ik woon met twee andere jongens in het huis en elke dag komen er leuke knappe begeleidsters die de opleiding sociaal pedagosiche hulpverlening, sph of spw, hebben. Zo regelen wij het huishouden en is er veel gezelligheid.

Ik heb schizofrenie en dat gaat dus niet over. Na veel wikken en wegen woon ik nu toch niet meer thuis bij moeder bij wie het zo goed was, maar je kunt niet eeuwig thuis blijven wonen. Ik leer hier veel en ben zo niet alleen en misschien kan ik dan toch later meer op mezelf wonen met enige begeleiding zover mijn gezondheid dat toelaat. De sfeer is hier prettig en na enige problemen en drukte ben ik nu redelijk gewend, ook de weekenden kom ik goed door. Huishoudelijk werk is veel werk en dat kost tijd en energie en is niet zo leuk voor een mannelijke academicus maar als je voor jezelf wilt zorgen kan het niet anders en ik denk er maar niet teveel meer bij na. Dat verhuizen stress betekent zul je zelf ook wel weten, alles verandert immers, en dat zorgt al gauw voor overprikkeling van de gevoelige hersentjes.

Ik zie hier veel meer mensen en voel me niet meer eenzaam maar het is ook wel eens te druk voor mij. Ik ben blij met mijn nieuwe woonsituatie, het is kleinschalig en persoonlijk en dat past bij mij. Verder fiets ik, schilder en schrijf en draai veel muziek, soms ga ik uit. Ik voel me weer jonger en heb meer humor gekregen en leef per dag als ik maar wat energie heb, meer zit er niet meer in voor deze wao’er.

Het leven begint bij veertig en dat ben ik nu bijna. Schizofrenie is niet gemakkelijk om mee te leven door het verstoorde denken en stressgevoeligheid, maar er is altijd hoop en hulp hier in het Pi-huisje al vind ik dat wel moeilijk om te vragen. Verhuizen is een grote verandering in mijn leven maar het is toch goed gekomen omdat ik ook zelf mijn best doe om er wat van te maken en vertrouw op mezelf en de ziekte onder controle is. Een goed alternatief dit Pi – huis voor mij waar ik het zelf alleen nog niet zou redden en zo ben ik toch gelukkig ondanks het geestelijke ongemak.

De pi-groep is een instelling voor zorg en meer, voor mensen die problemen hebben met de geestelijke gezondheid en wonen in de brede zin des woords en zit in Drachten, Friesland.
Groeten uit Drachten van uw Foppe!

Schrijver: foppe oostenbrug, 20 dec. 2007


Geplaatst in de categorie: woonoord

2,4 met 5 stemmen 404Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)