Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De man met zijn patat

Er was eens deze leuke Belgische man.
Altijd was hij vrolijk en dronk zijn pint en had schik en goesting. Maar op een dag werd hij schizofreen, dat wil zeggen: hij had ineens allemaal gekke gedachten.
Dit is een vreemde aandoening van de hersens en men wordt er een beetje vreemd door en komt in een isolement van zijn eigen denkwereld.
Het ging wel weer een beetje over na de vele jaren waarin hij op zondagmorgen altijd in de kerktoren klom om dicht bij de Heiland te zijn en nimmer naar beneden kukelde omdat zijn beschermengel dat verbood.

De man had een probleem en dat was het huishouden. Hij moest immers wel alleen wonen want hij had last van andere mensen en zij van hem. Zo stond er dus nooit eten op tafel maar wel een pot met pillen. Hij kocht zo nu en dan een vers brood en dronk bier. Dat was het, zijn petroleumstel stond er maar voor de sier.

Maar op een zondagochtend vond hij het Frietkot uit. Hij gooide per ongeluk wat ongeschilde aardappelen in een pan met olie waarom wist hij zelf niet maar ze smaakte ineens veel lekkerder! Zo maakte hij als plezier allemaal vormpjes van aardappelen en kookte die in olie en zo was de Friet van Piet ontstaan.

Vrienden had hij niet maar hij kwam een rijk man tegen die hem bewonderde om zijn uitvinding en zo kwam er in het kleine Belgische dorpje op zaterdagmiddag na het wielrennen een frietkot te staan met een leuke vrouw er in en het werd een enorm financieel en culinair succes.

De man zelf werd niet rijk of gezond maar mocht er elke keer gratis eten en hij was nu niet zo eenzaam meer. Tevreden en met een klein buikje stond hij daar met zijn bakske friet, gelukkig als een koning en vrijgezel voor het leven. Hij werd ook normaler in zijn gedachtegang door de friet en zo was een leefbaar leven ontstaan. Zo werd de Friet dus per ongeluk uitgevonden door een bijzonder iemand, onze man, deze man, een man met eigen gedachten en denkwereld, onbereikbaar, maar met een volle maag. Hij werd oud en bleef gelukkig en inmiddels is de Friet dus alom bekend maar de ware achtergrond was dat nog niet en daarom vertel ik het u nu.

Schrijver: foppe oostenbrug, 21 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: voedsel

2.7 met 11 stemmen 951Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)