Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De Healers, Friese Roots Blues Liveconcert

De Healers is een Friestalige roots Blues band en ze gaven zondag een concert in Drachten waar ik bij was.

Het geluid is meer dan perfect, een stevige sound en toch nog helder. De Gibson gitaar heeft een heerlijk geluid en wordt lekker bespeeld door de gitarist Yde.

De teksten zijn ook heel aardig en de zanger is echt geweldig. Een kleine man die al wat ouder is maar zeer aardig bluesy zingt met een volle stem die dwars door je heen gaat.

De nummers zijn aardig snel en de drum en bas, orgel en mondharmonica klinken lekker vet. Het publiek weet het ook te waarderen en bestaat uit van alles en nog wat en ook ouderen.

De Healers hebben niets nodig, ze bestaan uit hun eigen nummers en zijn krachtig. De blues schema’s zijn dan wel bekend maar het is toch een eigen geluid dat je gehoord hebt en niet weer vergeet.

Een uur houd ik het vol en dan bestijg ik mijn fiets in verband met het niet meer kunnen volhouden van het verdragen van de prikkels door mijn slechte hersens die echter wel nog kunnen schrijven.

De Healers zijn een volwassen bluesband en de beste van Friesland en wat mij betreft even goed als Cuby uit Drenthe. De zanger is gewoon de blues maar dan op een stevige manier en positief en is een echte blueslegend in de dop, die krijgt niemand klein. Een uiterst goede recensie op een echte goede bluesband die wij niet al te vaak meer horen.

Van de band zijn twee cd’s uitgekomen, die goed klinken. De Healers, Das Friese Blues!

EN DAN NO IT GEFOEL YN IT FRYSK

Dat Frysk een moaie Bluestaal is wist ik net oan’t ik de Healers hearde. De sjonger is in mantsje mei in kop van Stien en hat Hiele leuke teksten makke op bekende blueswiiskes. Ik wurd der fleurich fan en moat gnyskje. It is sa’n mantjse dy’t hielendal himsels is en mei in kreftige stimme. Ik bin in hurdsiler fanke, jaaaah. Geweldig fyn ik it fuort en daliks as ik se hear en se hawwe it ek nog oer de Feenhoop der’t ik sa graag komme mei yn de natoer mei de wynmune. Ik bin mar in suurtsje mei tefolle geleerdhied en hollanske flauwekul, dit is no typysk frysk en noflik, hjirby fiel ik my hielendal restig en thus, wie it altyd mar sa, wie ik mar in bluesman, mar ik bin Foppe ek mei in gitaarke en in soad ellende wer t ik net mei oerwei kin en dan gean ik der by lizzen…mar dizze sjonger net blinder, hy sjongt oer it echte libben fan in echte man en de gitaar jankt der oer.
Ja, sa mei ik it wol lije!

Schrijver: foppe oostenbrug, 9 maart 2009


Geplaatst in de categorie: muziek

3.6 met 8 stemmen 620Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)