Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mijn vriendin en ik

Laatst heb ik mijn jeugdvriendin weer terug gezien. Eerst is zij bij mij geweest, nu ben ik naar Gouda gegaan.
Gouda is ook mijn geboorteplaats maar ik woon er al 34 jaar niet meer. Dus naast een leuk uitje was het ook een stukje verleden voor mij.

Mijn vriendin Marie heeft een aantal dingen verzonnen om te gaan doen. Eén van die dingen was een fietstocht door oud Gouda heen. Het is niet te geloven hoe alles veranderd is: om heel Gouda zijn buitenwijken gebouwd en door die wijken lopen fietspaden waar vroeger de normale weg was als je Gouda uit ging. Maar ik heb er bijzonder van genoten.

Natuurlijk zijn wij ook bij onze oude school wezen kijken, die toen nog "De Goudse huishoudschool" heette maar nu nu een andere naam heeft. Toen wij daar nog op school zaten, mochten wij nog niet eens een lange broek aan. Dus wij lachen om al die oude verhalen en zo kwamen wij op het idee of er nog klassefoto`s zouden zijn uit die tijd.

Jammer genoeg konden wij van ons zelf niets vinden, maar wel zagen wij daar de leraar staan die ons in die tijd Engelse les heeft gegeven: Meneer Van Dijk. De halve school was toen verliefd op hem. Met zijn sport auto. De hele klas dweepte met hem. Wat hebben wij daar nu smakelijk om moeten lachen.

Ik heb ontzettend genoten van deze rondrit, van het huis waar ik ben geboren, tot het laatste pand waar ik gewerkt heb. Marie heeft mij alles weer laten zien. Het is leuk om te ontdekken dat je nog veel goede herinneringen hebt. Juist omdat dat een tijd is waar je nooit meer aan terug denkt.

Bedankt Marie, dat jij mij hebt laten zien dat het verleden ook leuke kanten heeft.


Zie ook: http://vertelsels-van-eva.blogspot.com/

Schrijver: E van Dam, 15 april 2009


Geplaatst in de categorie: vriendschap

4.0 met 5 stemmen 327Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Anja
Datum:
24 april 2009
Leuk om even terug te denken aan je schooltijd. Wij waren ook verplicht om een rok of jurk te dragen. Iets wat de jeugd zich vast niet meer voor kan stellen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)