Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De olifant is boos

voor toon tellegen

De olifant werd wakker en voelde zich weer eens enorm sterk. Ik wil de boom in klimmen en naar beneden vallen of beter nog de boom ontwortelen, dacht hij eigenzinnig. De slak kwam voorbij. Ik ben de sterkste van het hele woud, riep de olifant hem toe, ik kan deze boom optillen. Nou, zei de slak, ik ben de sterkste want ik draag mijn eigen huis op mijn rug. Til mij maar eens op olifant!

De olifant voelde zich getergd en probeerde onmiddellijk die vervelende huisjesslak op te tillen. Maar het ging niet, de slak bleef op de grond en de olifant verstuikte zijn slurf. Au, riep hij boos, dat is niet eerlijk!
De eekhoorn en de mier kwamen voorbij. Kijk uit hij is boos, zei de slak en de olifant was boos de boom in geklommen en ontwortelde hem en viel naar beneden met een zware dreun. Ik kan het niet winnen van mezelf, zei de olifant bedroefd en viel in slaap en wenste dat hij op een dag de slak met zijn zware huis kon op tillen.

De mier ging verder op reis en de eekhoorn at wat honing en de slak was gaan wandelen in de ochtendzon met het gevoel dat hij zowel de langzaamste als de sterkste was en dat beviel hem wel en hij was erg blij met zijn huisje.

Schrijver: foppe oostenbrug, 26 oktober 2010


Geplaatst in de categorie: dieren

3.8 met 4 stemmen 246Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)