Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Hij was geen haar beter.

Krikke, onze burgemeester van het dorp had de ingezetenen bijeen geroepen voor een vergadering in zijn woning. Besproken moest worden mijn voorstel om op het plein midden in het dorp een standbeeld te plaatsen van de uitvinder van het wiel of van de muizenval. Mijn voorstel werd in stemming gebracht en als waanzinnig verworpen. Teleurgesteld ging ik meteen na de stemming naar huis.

Tegen middernacht ging de huisbel. Ik keek door het raam en ik zag onder het verlichte afdakje de burgemeester staan. Ik slofte naar de deur en opende die.
''Kan ik je even spreken, Kees.''
''Kom binnen, burgemeester.''
''Kees, ik heb je hulp nodig, want jij staat bekend als een vechtjas.''
''Moet er dan gevochten worden?'', zei ik.

''Misschien, want ik weet bijna zeker, dat sterke Willem bij mijn vrouw in onze slaapkamer is, ze houdt het met hem. Ik zag namelijk daar het licht branden en ik hoorde mijn vrouw duidelijk kreunen. Wil jij met me meegaan en hem verwijderen. De veldwachter laat ik het liever niet doen, want dan weet het hele dorp het.
Doe je het, dan zal ik kijken of ik je wat kan toestoppen uit de gemeentekas. Ik weet, dat je alleen AOW hebt.''

''Ik ben je man, burgervader.
''Oké Kees, je bent een beste kerel, maar je had wel rare voorstellen hé, de Raad geeft daar nooit toestemming voor. Hoe kom je erop, erg tof ben je niet, Kees.''
Ik dus met Krikke mee naar zijn woning en ik zag het licht in de slaapkamer van Krikke branden. Opeens herkende ik de bulderende stem van Willem en het gegiechel overgaand in gillen van een vrouw.
''Dat is mijn vrouw, Kees.''

''Moet je horen, Krikke. Ik wil het zeker weten, dat het sterke Willem is.''
''Zet dan een ladder tegen de muur, misschien kan je wat zien door een kier van het gordijn, Kees.''
''Doe ik'', en ik liep voorzichtig de ladder op en zag door een kier van het dicht geschoven gordijn, dat de mij bekende Willem seks had met de vrouw van Krikke. Ik weer naar beneden.
''Wat bleef je lang kijken, zag je wat?''
''Het is inderdaad Willem die met je vrouw ligt te wippen, wil je zelf kijken?''

Hij kreeg het schuim op zijn mond en zei woedend:
''Nee, ik wil ze niet bezig zien, hij moet mijn woning uit. Laten we zachtjes naar binnengaan. Ik zet nou door en ga scheiden van haar, sloerie dat ze is.''
Hij opende de deur van de woning en we liepen heel behoedzaam de trap op. Ik opende de slaapkamerdeur en zag een schemerlampje branden en dat de mij bekende echtgenote van Krikke op haar rug lag te slapen.

Ik zei fluisterend:
''Krijg nou wat Krikke, ze ligt te slapen. Ik snap er niks van, ik heb toch duidelijk gezien, dat Willem met haar bezig was.''
''Misschien heeft hij gehoord, dat de trap tegen de muur werd gezet, je deed het nogal wild. Hij is natuurlijk gauw door de tuin gesmeerd.''
''Zou kunnen'', zei ik.
''Wat ga je nu doen, burgervader?''

''Ik trek mijn pyjama aan en ga naast haar liggen en doe net of ik van niks weet.''
Ik wachtte nog even totdat Krikke in bed lag. Toen ik de trap afliep hoorde ik plotseling een hevig rumoer. Ik rende weer de trap op en opende de deur van de slaapkamer.
Krikke schreeuwde naar mij:
''Hij ligt onder het bed, de schoft. Toen ik op mijn rug lag na te denken wat ik morgen ga doen, voelde ik ineens een hand op mijn buik, maar het was niet haar hand, voelde ik duidelijk.

Woedend draaide ik die duim om en meteen hoorde ik Willem vloeken en schelden. Alsjeblieft Kees, gooi hem het huis uit.''
Ik keek onder het bed en Willem zag mij en smeekte mij hem niks te doen, hij wist natuurlijk van mijn grote kracht. Ik pakte zijn arm en trok hem onder het bed vandaan.

Gelukkig bleef hij rustig, maar de vrouw van Krikke, begon te gillen en kwam met een honkbalknuppel op mij af. Die had ik gauw van haar afgenomen, maar ze bleef mij aanvallen en in mijn gezicht krabben. Heb ik dat, dacht ik.
Krikke had zich inmiddels weer aangekleed, want hij kon in deze situatie niet thuis blijven. Willem verliet vloekend het huis en riep nog naar mij:
''Ik krijg je wel.''

Ik zei tegen Krikke:
''Het lijkt mij het beste met mij mee te gaan, ik heb nog een kamer met een bed.''
''Neen Kees, heel aardig van je, maar ik ga naar het stadhuis en bel Wendy, mijn assistente of ze langs komt om nog een paar gezellige uurtjes met haar te hebben. Daar is de schat altijd toe bereid. Morgen is het toch zondag, dus we kunnen lekker rommelen Hartelijk dank hé en kom maandag langs, dan stop ik je wat toe.''
''Hoeft niet'', zei ik.
Hij is geen haar beter, dacht ik.

Schrijver: kees niesse, 21 april 2011


Geplaatst in de categorie: woede

4.0 met 2 stemmen 99Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Els Huurman.
Datum:
24 april 2011
Heb het verhaal geboeid gelezen!
Naam:
Janny Ridderbos
Datum:
22 april 2011
Email:
janny.ridderbosskynet.be
Je weet me iedere keer weer te boeien met je verhalen. Ook deze heb ik met plezier gelezen, Kees.
Naam:
Han Messie
Datum:
22 april 2011
Email:
hmessielive.nl
Willem beschuldigt de burgemeester, maar is zelf al even schofterig, wat zijn verhouding met Wendy, de assistente, betreft. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Dat is de moraal van deze vertelling.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)