Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De ouders van Maria.

Mankeer ik wat, want ik droom zo vaak en dan is het net echt? Vannacht droomde ik, dat ik met mijn kudde schapen in de woestijn liep. Het was zomer en erg heet, de grond was verdord en de schapen aten verdorde sprieten gras. Gelukkig was er wel een waterput in de buurt, zodat mens en dier te drinken hadden. In de zon was het niet uit te houden en zocht ik schaduw achter een heuvel.

Op een ochtend toen ik weer met mijn kudde op pad ging, zag ik in de verte nog een kudde, geleid door een oudere man. We kwam elkaar tegen en schudde elkaar de hand. Hij stelde zich voor als Joachim en vroeg waar ik vandaan kwam. Op dat moment werd ik wakker en moest plassen. Terug in bed sliep ik gauw in en droomde ik weer over die woestijn, waar ik met een kudde schapen liep. Toen wist ik het weer, ik had de schapenherder Joachim ontmoet, die mij vriendelijk tegemoet kwam.

''Waar kom jij vandaan?'', vroeg hij.
''Een engel heeft mij naar hier geleid'', zei ik.
''Dat is een wonder, ik geloof ook in engelen, die door God worden gestuurd. Kom naast me zitten en drink wat koele melk.''
''Bent u al lang hier in de woestijn?'', zei ik.
''Ja, al een hele tijd, want ik ben hier naar toe gevlucht. Wil je weten, waarom?''
''Daar ben ik erg benieuwd naar, Joachim.''

''Moet je horen, ik ben gehuwd met Anna en we waren welgesteld, maar helaas kon Anna geen kinderen krijgen. We leefden volgens de wet van God, maar ze bleef kinderloos. Ik was teneinde raad en wilde een offer in de tempel brengen, maar ik kreeg geen toestemming van de priester en weet je waarom, omdat ik geen kinderen had. Dat was zeker een schande in de ogen van de priester. Ik voelde mij vreselijk beledigd en ben gevlucht met mijn kudde naar de woestijn.

Mijn droom ging verder en zag ik, dat zijn vrouw Anna aan God had gevraagd haar een kind te schenken. Haar gebed werd door de Lieve Heer verhoord en Anna raakte in verwachting.
Toen we daar in de woestijn wat met elkaar zaten te praten, daalde plotseling een engel bij ons neder en zei tegen Joachim, dat zijn vrouw Anna in verwachting was van een kind en de engel verdween weer.

Joachim sprong op en huilde van blijdschap, maar ineens keek hij ook somber en dacht misschien, zou zijn vrouw soms met een andere man naar bed geweest zijn. Hij verzamelde zijn kudde en nam afscheid van mij. Mijn droom nam een grote sprong in de toekomst, want Anna, de vrouw van Joachim kreeg een dochter, de Heilige Maagd Maria, die toen ze zestien jaar was werd uitgehuwelijkt door een Hogepriester aan Jozef, een timmerman.

Ze raakte spoedig van Godswege in verwachting, terwijl ze maagd was. Haar man Jozef, die een tijd was weggeweest voor een karwei, zag bij terugkomst, dat zijn vrouw in verwachting was. Hij had geen gemeenschap met haar gehad en had zijn twijfels, maar toen het kind geboren was, constateerde een vroedvrouw, dat Maria nog steeds maagd was. Het jongetje kreeg de naam Jezus. Toen werd ik wakker.

Schrijver: kees niesse, 26 juli 2011


Geplaatst in de categorie: geboorte

3.0 met 1 stemmen 111Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
28 juli 2011
Email:
hmessielive.nl
Een bijbelvaste droom, Kees. Zoiets zou ik ook graag meemaken in mijn slaap.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)