Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

FOPPE ZIJN WERELDREIS MET SCHILDERIJEN

FOPPE droomde dat hij op wereldreis wilde en daarom schreef hij midden in de nacht na de afgebroken elfstedentocht zijn reisverhaal. Hij nam eerst afscheid van zijn lieve moeder en zijn zus en zou naar afrika gaan. Hij haalde tienduizend euro van de bank en zette een route uit en hij zou per land een schilderij maken maar de conclusie van de reis wist hij al bij voorbaat maar hij zou een ervaring rijker zijn en mooie landschappen en mensen zien.

Eerst ging hij naar tilburg om te zien waar hij gestudeerd had na groningen te hebben bezocht en alles bleef onveranderd, veel studenten dus. Toen ging hij naar zwitserland en skiede in de bergen en verbleef in hotel krafft van de televisie.
Vervolgens ging hij naar frankrijk zoals vroeger naar de lavendelvelden. Toen ging hij naar good old england en keek naar de zee en verkocht zijn collectie blikken speelgoed. Toen was de suzuki kapot en moest hij verder vliegen.
Eerst naar indonesië waar het warm was en een prachtige tempel en een mooie vrouw en lekker nasi eten en een aapje. Hierna ging hij naar peru om de vergane stad in de bergen te bekijken en zweefde op de rug van de condor verder naar amerika wat een leuk land bleek te zijn met veel auto's.
Hier bleef hij wat langer want hij kreeg last van paranoia en kreeg andere pillen van een sjamaan van de indianen en werd weer beter nadat hij de agent van de fbi had afgeschud. Zodoende moest hij vluchten naar siberië waar de beren hun winterslaap hielden en de winter zeer streng was. Als laatste ging hij naar israel en liet zich dopen in de jordaan.
Verkwikt keerde hij terug naar zijn fantasie-eiland met zijn moeder en verbleef er een jaar om bij te tanken want de reis had hem moe gemaakt en vele kilo's lichter.

Al die tijd had hij genoeg schilderijen gemaakt en die hangen hier aan de muur. Want foppe kan reizen in zijn fantasie en dan heeft hij genoeg om te vertellen terwijl hij comfortabel op zijn bedje ligt en hij kan praten en schrijven als brugman. Daaruit bleek zijn thuiskomen bij zichzelf een eenvoudige opgave want hij was al een keer eerder van de wereld geweest en teruggekeerd in de maatschappij en zijn moeder alleen op een nare manier en nu was het veel leuker geweest.
De wereld is allemaal een groot paradijs je moet het alleen zien. Geluk is overal waar je je thuis voelt en reizen maakt dat je wereld anders ziet dan de mensen die daar wonen.
God had hij niet gezien maar zijn beschermengel had hem behoed en geleid en nu was hij klaar met zijn leven en draaide zijn cd collectie nog een keer en hij was tevreden met zijn levensreis en steeg op naar hogere sferen, vredig en gezond en een kleine scheve glimlach dat hij het had klaargespeeld.

Schrijver: foppe oostenbrug, 14 februari 2012


Geplaatst in de categorie: reizen

3.6 met 5 stemmen 151Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
15 februari 2012
Email:
ag.schulztiscali.nl
Dat is puur, ongekunsteld en fantasastierijk Foppe.
Eindelijk weer eens terug... en hoe!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)