Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Foppe zijn Smulpaleis

Nergens had foppe zo een hekel aan als aan uit eten gaan. Weggegooid geld in een drukke zaak en dan de verkering weer uit en een te volle maag.
Nee dat moest anders. Onder het genot van een nachtelijk muziekje en de volle maan schreef hij zijn smulpaleis waar een ieder aan zijn trekken kwam.
Ten eerste was daar restaurant de Dunne Griet. Hier kreeg je een heel kleine maaltijd voor een heel klein beetje geld met een laxeermiddel er in. Je kon dan met je afgevallen taille zo door je eigen autoraampje naar binnen stappen in je fiat 500 en lachend wegrijden.
Ten tweede had je voor de schaatsters het wakrestaurant met heuse snert. Voor de kinderen had je het hans en grietje huisje met snoep er op om zo van af te pakken ook voor vijftig cent.
Voor de bejaarden had je lunchroom de duffe griet waar je gezapig een uitsmijter van scharreleieren kunt eten voor pak em beet drie euro vijftig met een glaasje roosvicee er bij.
Je had het hardrook café waar je in een uur een pakje sigaretten kon oproken met rockmuziek op de achtergrond in een donkere omgeving met lampjes op de asbakken om goed te mikken.
Je had het probleemcafé waar je met het servies kon gooien als je boos op je partner bent.
Tenslotte had je het romantische café waar je elkaar hapjes kon voeren voor een grote tv met roze verlichting en kaarsen en een bruidsuite voor eventueel verdere stappen, zelf beddengoed meenemen svp.

Zo is foppe weer klaar en eet tegenwoordig in het pirestaurant waar hij graag eens een gehaktbal zou eten maar het blijft bij worstjes en pasta en soms een patatje.
Tsja, met zoveel fantasie valt alles tegen he foppe die maar slank blijft door het nachtelijk opblijven en zo de kost verdient met schrijven voor de begeleidsters die hem zo trouw aanhoren en hun best doen om weinig te roken en slank te blijven.

Schrijver: foppe oostenbrug, 11 maart 2012


Geplaatst in de categorie: voedsel

1.8 met 6 stemmen 972Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
11 maart 2012
Email:
hmessielive.nl
Foppe leeft gezond door veel aan te bevelen en te schrijven. Kennelijk is hij een van de weinige uitverkorenen om op horecabedrijven een gepaste, veelvoudige en gezonde kritiek te geven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)