Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

FOPPE IN AMSTERDAM, VROEGER

Beste lezers van nederlands.nl. Ik heb de indruk dat ik als fries en half groninger alleen in de randstad wordt gelezen. Daarom wil ik vertellen over mijn avontuur in de randstad, het verre wilde westen in west friesland.

Op mijn zeventiende ging ik met de toen nog tienertoer gratis met de trein naar amsterdam. Het was een verre reis en we belanden op het centraal station dat ik heel mooi vond. We liepen naar de dam met het beeld en daar nam ik een hijs van zo n ding en viel in slaap, ha ha. Toen gingen we naar het café americain en ik kreeg koffie maar deed er per ongeluk zout in in plaats van suiker maar ik dronk het op natuurlijk want het was vreselijk duur en harry mulisch was er ook. Ik geloof dat ik nog patat heb gegeten en toen was het zes uur voor de laatste trein en tien uur weer terug en het laatste stuk op de brommer en toen was ik weer thuis.

Later kwam ik er weer eens en toen bekeek ik de grachten huizen en het anne frank huis zoals alle toeristen dus doen want wat moet je anders in amsterdam en kocht een cd in de kalverstraat. Ik vind het centrum van amsterdam heel mooi moet je weten en de sfeer vind ik ook wel leuk maar ik vind het ook heel druk met mensen dat ben ik niet gewend. In rotterdam en schevingen en den haag ben ik ook wel eens geweest en dat zijn ook mooie grote steden. Een keer vierde ik zelfs oud en nieuw in amsterdam maar dat was geen succes want we bleven thuis zonder drank in huis. Het binnenhof en de pier vond ik ook mooi en ik kocht een vlieger in de vliegerwinkel. Sinds mijn ziekte ben ik er nooit meer geweest en het is dan ook lang geleden. Maar ik weet het nog goed en vond het bijzonder. Jullie hebben het daar goed.

Ik vind het wel bijzonder dat jullie mijn simpele verhaaltje leuk vinden. Het liefst zou ik willen schrijven als remco campert zijn korte verhaaltjes in de volkskrant. Hier in friesland is alles rustig dus als je zelf eens aan wat rust toe bent kun je gerust eens de trein pakken en de friese eilanden zijn ook heel mooi maar verder is er hier niets en een raar taaltje maar op klompen lopen we ook niet meer hoor ha ha.
Oant it folgende ferhaaltsje fan foppe!

Schrijver: foppe oostenbrug, 20 juni 2012


Geplaatst in de categorie: reizen

4.4 met 5 stemmen 190Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Wee
Datum:
23 juni 2012
Genoten van je stukje!
Naam:
J.de Groot
Datum:
20 juni 2012
Email:
joke190411telfort.nl
Ha die Foppe weet je, jouw verhaaltjes zijn simpel maar juist daarom leuk om te lezen, het gaat over jou en alles wat je meemaakt en je kan het ook nog goed vertellen.
Niet iedereen hoeft heel ingewikkeld te schrijven, ook voor jou is er een plaats.
En ja Amsterdam is leuk, en de mensen houden van humor dat is voor ons heel belangrijk, die Amsterdamse-gein maakt het leven een stuk leuker.
Ik zeg altijd laten we maar lachen er is al genoeg narigheid in de wereld.
Ik zeg tabee...
tot de volgende keer.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
20 juni 2012
Email:
ag.schulztiscali.nl
Dû bis ien oprjochte Fries, Foppe, dochs einliks wer oeral thûs!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)