Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Kikker en pad

KIKKER IN DE SLOOT EN PAD IN DE PUT
OUDERWETS DIERENVERHAAL FOPPE

Kikker was een vrolijke kikker en zwom elke dag zijn rondjes drie maal in de sloot. Hij was gelukkig en wilde niets anders dan een kikker zijn want hij was helemaal in zijn element. Hij kon zwemmen en pootje baden en in de zon liggen of in de schaduw liggen en lekker eten.

Pad zat in de put en had een bordje op de deur niet storen. Hij hield van rust en zat altijd in de schaduw en dacht na of soms ook was het stil. Om zes uur at hij zijn mug en 's avonds voor het slapen gaan weer een mug en 's middags deed hij een dutje en 's nachts droomde hij over bruine klonten modder om lekker in te liggen en in de winter hield hij zijn winter slaap. Hij was niet gelukkig maar ook niet ongelukkig en was eenvoudig pad in de put.

Op een dag sprong kikker in de put. Nou wat is het hier donker dacht hij en zag pad en sprak hem aan. Ben je wel gelukkig en wat eet je nou en voel je ook alleen pad vroeg kikker. Daar denk ik niet over na een mug en ik ben lekker alleen bromde pad. Als je een wens mocht doen in je wensput wat zou je dan wensen vroeg kikker. Dat alle bij het oude bleef en ik altijd pad mag zijn zei pad bedachtzaam. En jij kikker. Dat er geen ooievaars waren en een kikkermeisje of in een prins veranderen zei kikker maar ik ben maar een gewone kikker dus het blijft bij wensen alleen.
Maar dit is een wens put zei de pad en dus verandert het kijk maar! En toen was kikker een kikkerprins met een meisje en de ooievaar bracht vele kleine kikkertjes.

Pad bleef alleen in de wensput achter en vergat het voorval totdat er foppe bij verscheen en er een verhaaltje over schreef in de winternacht van het nieuwe jaar 2013 om opnieuw het wiel uit te vinden van zichzelf die ook maar niet veranderde en alleen kan wensen al was het maar gelukkig nieuwjaar.

Schrijver: foppe oostenbrug, 12 jan. 2013


Geplaatst in de categorie: dieren

3,0 met 1 stemmen 202Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)