Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

DE TOVERBERG VAN FOPPE MANN

Foppe was vierenveertig en het was winter. Tijd voor de cd van sting on a wintersnight en om in het zonnetje buiten te zitten bij min twee graden en te denken aan Zwitserland land van bergen en sneeuw er over lekker bij weg te dromen want hij was er vroeger driemaal geweest in de zomer en had er ook geskied en hij had de bergen prachtig gevonden en ze beklommen en een vriendin gehad en er autogereden en vuurwerk bekeken en zag de beelden nu weer op televisie en had ook de toverberg van thomas mann gelezen een kloek boek van duizend bladzijdes in de winter voor hij verhuizen moest naar de begeleide woonvorm.

In gedachten was hij in Zwitserland om te kuren voor zijn rokerslongen en om energie op te doen en van het uitzicht te genieten. De reis er naar toe was een hele klus maar nu mocht hij er drie weken blijven van zijn banksaldo. Hij nam zijn intrek in het hotel en dronk koffie en rookte zijn laatste sjekkie en keek naar de serveerster die vast Heidi heette en ook mooie bergen had en glimlachte naar haar. Foppe begon van de koude wat te krimpen en ondanks de grote schnitzels werd hij steeds kleiner.
Op het laatst was hij een klein kuiken en Heidi verstopte hem in de zak van haar kleding en ´s nachts sliep hij in de koekoeksklok. Toen mocht hij wel blijven bij HEIDI die op haar opa paste en zo had zij ook een kuiken er bij om op te passen. De kleine foppe zat in een lucifersdoosje en voelde zich lekker veilig en warm en dommelde de hele dag en zat op de toverberg nu hij eindelijk een thuis had gevonden lekker warm bij heidi!


HET WAS ECHT EEN TOVERBERG

De opa van heidi ging dood en heidi was ziek van verdriet en het kuuroord draaide slechter dan ooit en heidi had geen geld meer. Toen werd foppe ineens een grote reus! Hij moest voor heidi zorgen en at drie schnitzels per dag en dronk bier en ging skiën en kroop uit het lucifersdoosje en veranderde met zijn computer zijn banksaldo met drie nullen er bij en kocht een audi terreinwagen en opende een kuuroord voor overspannen huisvrouwen en hulpverleensters en mensen met skiblessures en maakte er een heilbronn bij met warm water en schreef talloze boeken en maakte mooie schilderijen van de bergen en zijn vriend zetten een wandelroute uit en opa kwam in de hemel bij oma en konden lekker kletsen. Heidi werd weer gezond en ze trouwden en kregen een zoontje hermann die later wereldkampioen skiën werd door de moedermelk.

Zo had de toverberg haar belofte gehouden en werd zijn leven een boek van duizend bladzijdes die hij mooi bij elkaar had gedroomd en waarvan u nu de verkorte versie leest in verband met de huidige jachtige computertijdperk.

De fop

Schrijver: foppe oostenbrug, 15 jan. 2013


Geplaatst in de categorie: vakantie

4,0 met 4 stemmen 177Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)