Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

de zon achterna met het pi vliegtuig

HET PI VLIEGTUIG

De bewoners van Vrijburgh hadden schoon genoeg van het koude winterweer en hun eigen psychische problemen. Foppe zei op een goed moment het is goed weer in australie wel dertig graden. Foppe zegt op het atc kunnen ze wel even een vliegtuig bouwen en ik betaal de brandstof en barbara kan vliegen en is de piloot.
Zo gezegd zo gedaan en hilda en foppe en esther stappen ook in het vliegtuig dat van plakband en houten vleugels en een vwkever motor aan elkaar hangt en willie kan ook mee met haar nieuwe fototoestel om foto's te maken.

Ze stijgen op na te zijn ingestapt en vliegen weg de zon achterna. Eerst komen ze in barcelona en dan in nice. Na te zijn uitgestapt zoeken ze een pi hotel op voor jongeren tegen laag tarief en nuttigen in het restaurant een pasta maaltijd. Daar schijnt de zon al en de stemming stijgt.
Foppe is nog wat in de war want hij had vliegangst en de benzinetank is al half leeg en ze moeten ook nog terug naar zijn bedje. Maar het is pas maart en het is nog niet heel warm.
Ze vliegen door naar australie en daar vindt foppe zijn moedercomplex terug bij droevige dora de kangaroe die haar kindje kwijt is en foppe wordt in de buidel gestopt.
Hilda ontmoet een bosjesman die een boomerang naar haar gooit omdat ze zegt dat hij zich moet scheren.
Ha ha mis zegt hilda maar de boomerang komt terug op haar kop en luid schreeuwend rent ze weg om gestoofde woestijnuil te eten van de bosjesman als dieetmaaltijd. Barbara repareert het vliegtuig en gooit er wat olie in de oude motor. Willie neemt foto's van de dingos en kangaroes en de zon die nooit ondergaat en de woestijn en de ayersrock berg.
Het is erg warm maar nu komt er een zonsverduistering zodat de zon nu ook hier weg is. Ze vliegen door naar antartica waar de zon nog wel schijnt en het de hele nacht en dag licht is en slapen bij de pinguïns. Esther vindt het allemaal erg toeristisch en gaat zwemmen in zee met een turkse badgast die ook op vakantie is voor de zon en ze komen gebruind terug en dat scheelt weer een zonnebank.

Nu is de benzine op en het vliegtuig kapot. Willie belt met albert en die stuurt een reddingshelikopter van pi en de marine en ze worden opgehaald. Het was een vakantie om nooit te vergeten met veel zon en bij thuiskomst is er een nieuw pi appartement gebouwd met ingebouwde zonnelampen zodat we ons altijd prettig warm voelen. Samen uit en samen thuis we zijn een heel eind gekomen vindt foppe!

Schrijver: foppe oostenbrug, 23 maart 2013


Geplaatst in de categorie: reizen

4.3 met 3 stemmen 89Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)