Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

foppe ontmoet een ruimtemannetje

Het is zondagmorgen en foppe wordt alweer vroeg wakker en hoort de haan kraaien en zet de tv aan en rookt zijn koffie met een sjekkie er bij.
Dan ziet hij op tv een programma waarin wordt beweerd dat ruimtemannetjes de bouwwerken in peru gemaakt hebben van lang geleden net als de piramides.

Zo zo denkt foppe daar geloof ik niets van. Maar er zijn nu wel verdachte wolken aan de horizon en hij ziet een grote bol aankomen en daar heb je het al een ruimtemannetje op bezoek voor foppe!
Foppe neemt snel een pilletje en doet zijn haar goed en steekt zijn hand op voor de geëerde gast. Het is een klein mannetje met een helmpje op en foppe zegt: wolkom yn fryslan ik bin de fop moai waar he as jimme better waar ha gean ik mei!

Dit ruimtewezen staart hem aan en spreekt met ingeblikte stem: meteen meekomen meneer foppe wij willen u onderzoeken want u heeft een schitterend brein en bent heel aardig en ziet er nog zo jong uit en we willen u ook tentoonstellen als het aardmannetje in ons ruimtemuseum.

Nou dat ziet foppe wel zitten en hij gaat meteen mee al zal hij de pimeisjes wel missen maar het avontuur lonkt. Foppe wordt bij de opstart gemist en pas 's avonds wordt er melding gemaakt maar ze denken die is even fietsen en we hebben de fop nooit weer gezien.

Moai ferhaaltsje he! Binnenkort opent de ruimte expositie foppe in space

Schrijver: foppe oostenbrug, 17 juni 2013


Geplaatst in de categorie: heelal

3.5 met 4 stemmen 272Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
19 juni 2013
Email:
foppeoosttelfort.nl
neen het was serieus hoor: ik heb een pilletje voor mijn hoofd zodat ik niet in de war raak en de begeleide woonvorm heet de organisatie pi een moderne zorgkantoor voor mensen die het alleen niet redden in de maatschappij
ook al ben je foppe de drs met veel humor en een leuke pen maar het huishouden en alleen zijn en alleen in een huis kan ik niet
en een praatje maken met anderen ook niet zo goed
maar ik kan dan wel weer schilderen en grappen maken
en ik rook alleen gewone halfzware shag hoor met mate maar dat houdt me op de been en ik ben altijd om zes uur wakker maar ik houd van het heelal en ben vaak 's nachts wakker omdat ik naar droom en dan is het vaak volle maan en kan krijg ik inspiratie voor een verhaaltje
ik ben verder heel gewoon hoor

bedankt mensen van nederlands.nl voor de leuke haan bij dit verhaaltje al had een ufo ook gekund

leuke reactie van heer rutgers maar zoek er niet teveel achter hoor

hoi van foppe met een brede smile
Naam:
Leo Visser
Datum:
19 juni 2013
Leuk, grappig.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
18 juni 2013
In je sjekkie zat vast wat wiet en dat pilletje was vast zoiets als XTC. Best ontroerend dat je door ruimtewezens gewaardeerd wordt, want ik weet dat je dat graag meer door de aardbewoners zou willen zijn. Ken dat gevoel net zo sterk. Ben benieuwd naar je ervaringen bij de ruimtewezens, maar ik hoop wel dat je op aarde terugkeert. Wat zijn toch 'pimeisjes'?
En hoe zit het met je zo aardige, persoonlijke begeleidster? Ze is toch niet door Marsmannetjes meegenomen, wel?... Je fopt ons toch niet, hé?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)