Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Vaas met onbekende bestemming

In mijn kamer staat een citroengele, bolronde vaas met slanke hals. Een smalle en een bredere zwarte lijn omcirkelen haar, zoals een ceintuur het lichaam van een corpulent persoon omspant. De vaas is een familiestuk. Aan haar kan men vanzelfsprekend bezwaarlijk gedachten of gevoelens, geheugen of waarnemingsvermogen toedichten. Maar stel eens dat de vaas deze eigenschappen wel zou hebben en dat ze zou kunnen spreken...

Zou ze dan verhalen over het prille huwelijk tussen de secretaresse en de vertegenwoordiger (mijn oom en tante). Een huwelijk dat welhaast even spoedig bekroond werd met de geboorte van twee dochtertjes, als dat het eindigde door het overlijden van mijn tante aan een dodelijke ziekte?

Zou mijn vaas zich herinneren hoe ze verhuisde, doordat ze geschonken werd door mijn oom aan zijn broer, mijn vader, naar mijn ouderlijk huis? Of hoe ze een plaats kreeg in de voorkamer te midden van het antieke meubilair waar mijn vader, meditatief rokend, als het ware in een langgerekte mijmering, na zijn pensionering zijn dagen doorbracht?

Binnenkort gaat mijn vaas in andere handen over. Met een bestelbusje zal ze naar het veilinghuis vervoerd worden.

Ik hoop dat ze haar bescheiden maar feestelijke functie in de toekomst voor anderen gaat vervullen...

Schrijver: I. Broeckx, 26 juni 2013


Geplaatst in de categorie: familie

3.0 met 2 stemmen 94Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)