Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Foppe kijkt naar de wereld vanuit de toekomst

Het is weer zover. Foppe is al om half vier wakker en kijkt naar oude beelden van oud Indonesië en Nederland uit de jaren vijftig op een oude tv-zender. Foppe zijn fantasie slaat weer op hol want daar is hij goed in omdat hij een beetje anders nadenkt dan gewone mensen met een nuchter Hollands verstand. Dan komt hij op een leuk idee. Hoe zouden mensen op de wereld terug kijken als we vijftig jaar verder zijn hij denkt ongeveer het volgende...

In het jaar 2000 leek de wereld af. Alles was perfect geregeld en er was vrede. Toen gebeurde er vreselijke rampen. De economie stortte in en het weer sloeg om en toen kwamen er problemen. Maar die zijn allang opgelost hoor - vijftig jaar later - maar nu hebben we weer andere problemen. In die jaren kon men al naar de maan vliegen met de Discovery, maar nu vliegen we helemaal naar mars. De mensen geloofden nog in de oerknal maar tegenwoordig denken we daar anders over we komen allemaal uit de ruimte en de bewoners van de verre planeet Verwezistan zijn onze vijanden en daar moeten we voor oppassen want ze willen ons veroveren.

In die tijd was er oorlog met Alqaida maar die zijn allemaal allang overgegaan naar de moderne tijd. We aten eten uit de magnetron een hopeloos ouderwets geval we eten nu allang astronautenvoer voor de gezondheid met aardbeiensmaak. De mensen hadden een computer en tv waar ze alle dagen achter zaten na het werk op kantoor. Kleine apparaten voor in huis dus. Mensen hielden van vakantie gaan en woonden in mooie huizen totdat ze het niet meer konden betalen. Europa was nog verdeeld in vele kleine landjes met verschillende talen. In Afrika waren vreselijke ziektes. Obama was president en deed het heel goed daarom hebben we nu een standbeeld van hem staan in New York naast het Vrijheidsbeeld. Mensen hadden een dollar en een euro maar nu hebben we alleen nog elektronisch geld voor iedereen genoeg. De koeien liepen in de wei maar kwamen niet buiten en werden opgegeten, tegenwoordig is de koe heilig en wordt vereerd en gehouden als huisdier op het platteland in Friesland. De mensen geloven tegenwoordig in reïncarnatie en leven honderd levens en zijn gelukkig en gezond en zijn heel intelligent met een chipje in het brein en het is wetenschappelijk bewezen.

Er heerst tegenwoordig vrede en iedereen hoeft niet meer te werken want computers en robots doen het werk alleen. Iedereen is tegenwoordig gelukkig maar er zijn veel minder mensen want het werd veel te druk. Foppe is tegenwoordig een oud mannetje met een stok en een kunstgebit en zijn schrijfsels worden niet meer gelezen en hij zit bij Pi in een appartement in drachten en is heel gelukkig geworden en is niet zo moe meer als vroeger maar hij is wel eens levensmoe en weet soms niet meer hoe hij heet maar daar vinden we wel wat op. Auto's reden nog op benzine maar nu rijden we elektrisch want de benzine is opgeraakt.

En zo kan ik nog wel even doorgaan maar schrijft u nu zelf ook eens hoe u wilde hoe de wereld er over vijftig jaar uitzag en uw eigen jeugd van vijftig jaar geleden ik ben benieuwd!

Schrijver: foppe oostenbrug, 4 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: wereld

3.8 met 4 stemmen 139Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)