Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

foppe in de fantasie in indonesie

FOPPE OP VAKANTIE IN INDONESIE MET BEGELEIDSTER PETRA

ja hoor het is zover foppe is niet meer te houden. Na de indonesische tuin wil hij er naar toe met petra want die is er al geweest.
Maar hoe zou dat gaan meneer foppe wel zo denkt hij.....

FOPPE heeft al drie dagen niet geslapen en trilt van de zenuwen en komt niet door de douane van het vliegveld van de klem op schiphol dus het wordt de boot een maand varen zoals vroeger dat duurt petra wel wat te lang dus die komt later.
Aan boord is foppe slapeloos en hangt in de hangmat boven het zwembad en droomt stilletjes voor zich uit met indonsesishce muziek op de koptelefoon en een alohasjaal om de nek. hij denkt ik kom nooit meer thuis dit is te moeilijk.

Wanner hij eenmaal aangekomen is, is petra er om hem te verwelkomen en eten ze een stevige maaltijd nasi met saté met cola en sigaretten. Foppe krijgt weer een extra voorraad pillen en na drie nachten slapen gaan ze meteen naar het strand en dan de vulkaan op in de maneschijn en dan is foppe weer moe en slaapt weer maar overdag natuurlijk zodat petra lekker alleen op het strand zit met indonesische jongemannen.
's Avonds is er weer feest op het strand en foppe zingt een liedje mee en wordt betoverd door danseresjes en is op het toppunt van zijn geluk. Gelukkig staat de airco aan om af te koelen.

Na drie maanden vindt meneer het te mooi om nog naar huis te keren en koopt een huisje met een kok op straat en laadt zijn geld overmaken en zegt zijn moeder vaarwel met spijt in het hart maar hij voelt zich helemaal gezond door de zee en zon en rust op een praktisch onbewoond stukje strand.

Petra gaat naar huis en heeft ook een leuke tijd gehad maar mist haar vriend en volgend jaar komt ze kijken of foppe nog leeft en hij krijgt een alarmnummer van de kliniek van de zusters van het leger des heils en zo ziet foppe de zon in de zee zakken en zijn hersens zijn helemaal tot rust gekomen.

Sale malaikum! Heel senang!


VERVOLGVERHAAL FOPPE IN INDONESIE

Foppe is na het vertrek in indonesië wel gelukkig maar heeft niemand om mee te praten. Dan voelt hij zich eenzaam en rookt nog meer. Gelukkig spreekt men hier ook nederlands en engels.
Op een dag hoort hij het liedje van van halen jump en springt voor een bus die hem meeneemt maar waar naar toe eigenlijk. Het is een apendierenopvang!
Ja hoor heb je meneer foppe weer. Er is een aapje dat erg aanhankelijk is en dat volgt foppe op de voet als hij hem een banaan geeft en gaat hem om de nek hangen en denkt dat het zijn moeder is en daar komt meneer foppe dus niet weer van van die verdrietige bruine lieve oogjes van sjimpie de chimpansee. De asielverzorgster geeft hem het aapje mee en zo heeft hij een vriendje om bij te slapen. En foppe denkt er nog even over hier te blijven om zelf verzorgd te worden maar daar is bokito de gorilla het niet zo mee eens!

Moesson

het regent nu al twee maanden en het blijft maar regenen. Foppe is wat verdrietig en belt met ina van pi. Ze zegt na regen komt zonneschijn en hier vriest het tien graden en het pi appartement komt er niet dus foppe hangt op en denkt dan blijf ik maar en kijk naar de foto van moeder in de crisismap en gaat een lange slaap tegemoet met veel dromen over zijn jeugd.


Huisje

zijn huisje is klein maar fijn maar heeft geen wc. Hij heeft ook een slecht bed maar het ligt heerlijk maar hij heeft last van zijn rug. Hij maakt een beter bed en koopt een transistorradio en luistert naar hilversum drie en weet weer alles en denkt met heimwee aan huis maar als hij de vulkaan ziet en de zee en het eten krijgt is hij weer gelukkig en de sigaretten zijn ook goedkoop en hij droomt niet meer zo naar en is slank en energiek en zwemt met dolfijnen en kijkt naar de vliegers op het strand en de temperatuur is heerlijk en hij heeft indonesische kleren aan die lekker zitten met veel kleurtjes.

Weerzien met petra.

Petra komt langs en foppe twijfelt nu enorm of hij weer naar huis zal gaan en komt niet opdagen maar ze spoort hem op en vraagt hoe is het hier. Nou heel mooi maar ook een beetje moeilijk maar ik red me best, het gaat goed!
Wil je mee naar huis of blijf je hier en kan ik je praktisch helpen zegt petra. Nou ik weet het niet zegt foppe. Ik neem je weer mee, we missen je bij pi en je moeder wil je zien je kunt altijd weer terug en er is nu ook zomer in nederland meneer foppe en zo gaat foppe toch mee naar huis voor vakantie en heeft een leuke zomer en ziet er tegenop om weer terug te gaan maar gaat toch en het is nu veel gemakkelijker en zo volgt nog een jaar in indonesie op java en willie en albert komen nog langs op vakantie en hij geeft hen een postzegel terug en laat hen java zien en de vulkaan en is gids maar weet niet of hij nu wel weer mee terug wil en blijft alleen op het strand zitten met de maan en voelt zich gelukkig maar ook een beetje alleen.

Dit jaar begint hij een tuin en schildert de natuur en verkoopt de schilderijen aan toeristen en koopt een beter huis en krijgt een baboe meisje om op hem te passen en die maakt ook schoon. Het is een aardig meisje uit een arm gezin en het is haar werk.
Foppe leert van haar een paar woordjes indonesisch en doet een spelletje domino dat hij altijd verliest.
Zijn leven heeft hij nu op orde!

Schrijver: foppe oostenbrug, 29 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: reizen

4.8 met 4 stemmen 89Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)