Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ze zag een leuke jongen

De oudjes zaten avonds nog buiten, heerlijk weer was het. Op het tafeltje staat een flesje bier en een pakje shag voor hem en Mien dronk koffie met een appelpunt. Het begon te schemeren.
''Ik ga naar binnen ouwe, want ik moet je overhemden nog strijken.''
Even later was ze in het voorkamertje aan het strijken en ze hoorde iemand kuchen. Ze is erg nieuwsgierig en liep naar het venster met een horretje bedekt. De volle maan verlichtte de straat en een merel zong nog een melodietje.

Ze hoorde weer iemand kuchen en keek waar dat vandaan kwam. Eindelijk zag ze het. Ze zag een jongeman van ongeveer achttien jaar op een krukje zitten voor de deur van Alie en Wim, even verderop. Wat een leuke jongen en knap met blond krullend haar en sportief gekleed, dacht ze. Ze bleef naar hem kijken. Gedachten gingen door haar heen. Wat een stuk, want die vent van mij maakt niks meer klaar, denkt alleen maar aan bier en klaverjassen in het café op de hoek.

Ze bleef naar de jongen kijken en dacht, het zou toch geen homo zijn, die op een vriend wacht. Ze mocht homo's graag, want ze zijn meestal galant en vriendelijk, mompelde ze in zichzelf, beter dan die gewone kerels, die altijd de baas willen spelen en vechten. Ze riep Wouter.
''Hé, kom eens kijken.''
''Effe wachten, er wordt net iemand om zeep geholpen in de film.''

Eindelijk kwam hij zijn stoel uit en slenterde op zijn pantoffels naar het voorkamertje.
''Zeg, ken jij die jongen, die daar op het krukje zit vlak voor de deur van Wim en Alie.''
''Ja, die ken ik, dat is Erik, een kleinzoon van ze. Hij zou een paar dagen op de woning passen en de poes verzorgen. Ze zijn een paar dagen op Terschelling om hun huwelijk op te vijzelen.''
Hij ging weer naar de kamer en zag net op de televisie, dat een vent werd afgemaakt. Hij wreef in zijn handen van blijdschap.

Zij bleef maar naar die knappe gozer loeren. Opeens zag ze haar gescheiden buurvrouw Carla buiten komen met een glas bier dat zij gaf aan die jongen. Mien dacht krijg nou een dikke, die is natuurlijk ergens op uit, dat wulpse kreng.

''Ik heet Carla en hoe heet jij?''
''Erik, mevrouw.''
Mien hoorde Carla tegen de jongen zeggen of hij zin had bij haar nog een biertje te drinken. Wat een brutaal kreng, dat loeder, dacht ze. Hoe vaak had ze ook Wouter wulps benaderd en betast. Tot haar ontsteltenis ging de jongen met haar mee. Die gaat natuurlijk met dat jong flikflooien, dacht ze.

Mien was klaar met strijken en hoorde haar vent in de kamer schreeuwen, ''Ram hem in elkaar, de schoft.'' Lachen moest ze om hem, die idioot leeft zo mee met vechten in de saloon. Ze zette nog een biertje voor hem neer en nam er zelf ook één en ze stak een sigaartje aan. De kamer was toch al blauw van de rook van zijn shag. Toen de film afgelopen was, zei ze:
''Weet je wat dat secreet hiernaast flikte?''
''Hij keek haar verbaasd aan en dacht wat nou weer.

''Ze liep met een glas bier naar die jongen en lokte hem bij haar binnen, dat wulpse kreng.''
Hij dacht flikte ze het mij maar.
Zij haalde nog twee biertjes uit de koelkast en bleef maar opgewonden kletsen over de buurvrouw. Ze kon dat kreng niet uitstaan.
Toen ze in bed lagen hoorde zij het bed van de buurvrouw kraken.

''Hoor je dat, ouwe?''
''Ik hoor niks.''
''Luister dan, je hoort duidelijk haar bed rammelen.''
''Ja, nu hoor ik het ook, ze zijn natuurlijk aan het oefenen.''

Schrijver: kees niesse, 17 oktober 2013


Geplaatst in de categorie: algemeen

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 87Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)