Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Vrouwen zijn sterker

Mijn vader nam mij vaak mee naar de stad. Dat vond ik fijn, want dan kreeg ik ijs met slagroom. Op een keer zag ik op de stadswallen kanonnen staan. Ik vond dat interessant en vroeg aan mijn vader waarom die kanonnen daar stonden. Hij zei, dat die vroeger gebruikt werden om de stad te verdedigen tegen vijanden.
''Pa, wil je zo'n kanon voor mij kopen, dan kan ik opscheppen bij mijn vriendjes en oorlog spelen.''
''Beste jongen, dat kan toch niet en trouwens die kanonnen zijn veel te zwaar om op te tillen.''

Ik liep naar een kanon toe en tilde deze met één vinger op. Mijn vader viel bijna achterover van verbazing en de mensen op straat bleven allemaal naar mij kijken. Een grote marinier wilde ze niet laten kennen en wilde ook een kanon optillen. Hij kreeg het gevaarte niet eens opzij. De marinier kwam naar mij toe en zei:
''Jongen, ik heb ontzag voor je. Je moet geheime krachten in je hebben. Kan ik je opgeven om bij ons te komen werken. Wij kunnen wel een krachtpatser bij de marine gebruiken.''
Mijn vader vond dat geen goed idee.

''Ik zette de kanon ten aanschouwen van het publiek weer op zijn plaats, waarna iedereen begon te applaudisseren. Mijn vader noemde mij voortaan, sterke beer. Toen ik bijna twintig jaar was wilde ik het ouderlijk huis verlaten en mijn geluk in de wereld beproeven.
Van huiden maakte ik een rugzak en deed daar brood, vlees en flessen water in. Ik nam afscheid van mijn ouders en ging met de zak op mijn rug op stap. Een hele lange tijd liep ik door een groot bos. Toen ik bij een rivier kwam zag ik een man met een lange baard. Hij deed heel vreemd, want hij probeerde met zijn baard de sterk stromende rivier tegen te houden.

''Waarom doet u dat?'',zei ik.
''Zie je die molen daar met die wieken. De molenaar heeft mij een kunstje geflikt. Ik pak hem op deze manier terug, zodat zijn molen door de waterkracht niet kan draaien.''
''Dan moet U wel erg sterk zijn.''
''Wil je matten'', vroeg hij.

Ik was niet bang voor hem en dus gingen we worstelen. Ik voelde dat hij erg sterk was, maar toch won ik van hem, want hij schreeuwde om zijn moeder. Hij had respect voor me en stelde mij voor samen verder te trekken. Ik vond dat prima.
Een paar dagen later zagen we een man bij een dikke eik staan. Onze ogen rolden bijna van verbazing uit de kassen, want we zagen hem met blote handen een grote dikke eik met wortel en al uit de grond trekken.

We liepen naar hem toe om onze respect te betuigen. Ik zei:
''Je lijkt me behoorlijk sterk, man.''
''Wil je vechten, zeg het maar. Ik ram jullie tweeën zo in elkaar.
''Kom maar op, ik ben niet bang voor je'',zei ik.
Dus ging ik met hem vechten en de man met de baard bleef nieuwsgierig kijken naar de afloop. Ik merkte, dat hij toch sterker was dan de man met de baard, maar uiteindelijk kreeg ik hem toch op de knieën. Hij tikte af en hij vloekte als een ketellapper, zo kwaad was hij dat hij verloren had.

Ik stelde voor met z'n drieën verder te gaan. Dat deden we. Na een hele tijd door het bos te hebben gelopen kwamen we bij een hut. Uit de schoorsteen zagen we rook komen. We gingen de hut binnen, maar troffen niemand aan. Op het fornuis stond een pot met eten te koken, het rook heerlijk. Het eten was nog niet gaar, dus stelde ik voor wat wild te vangen, zodat we konden genieten van een heerlijk maal. Samen met de man die de eik uit de grond had getrokken ging ik op jacht. De man met de lange baard bleef achter in de hut om het eten te verzorgen.

Na een tijdje kwamen we terug zonder buit. De dieren lieten zich niet zien. We schrokken ons kapot, want de man met de baard lag op de grond met een gebroken arm en been.
''Wat is er gebeurd?'', vroegen wij.
Met horten en stoten vertelde hij:

''Ik ben aangevallen door een klein tanig vrouwtje van een jaar of zestig. Ik moest onmiddellijk verdwijnen, maar toen ik dat niet deed, kwam ze op mij af en nam mij in de houdgreep.
Ik verzette mij hevig met mijn enorme kracht, maar zij was mijn meerdere. Ze brak mijn arm en been. Help mij alsjeblieft.''

Wij hebben zijn arm en been gespalkt en een draagbaar gemaakt en hem daarop gelegd. Wij hebben hem naar de stad gebracht en daar is hij in het ziekenhuis opgenomen. Ik wil hiermee maar zeggen, dat vrouwen toch sterker zijn dan mannen.

Schrijver: kees niesse, 29 okt. 2013


Geplaatst in de categorie: overig

4,0 met 1 stemmen 873Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Kees Niesse
Datum:
30 okt. 2013
Email:
c.h.niessekpnplanet.nl
Hallo Han en Joanan, natuurlijk zijn mannen over het algemeen fysiek sterker dan vrouwen, maar vrouwen worden ouder en kunnen goed krabben.
Ik heb vaker gezegd mijn verhalen niet serieus te nemen. Het interesseert mij ook niet of ze gelezen worden, maar ik vind het leuk te fantaseren op mijn 82jarige leeftijd en te versturen.
Vooral Joanan adviseer ik ze niet te lezen, want volgens hem kon ik wel eens dement zijn.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 okt. 2013
Dit is één van de zwakste verhalen, die ik van je gelezen heb, omdat het nergens op slaat en de titel niet waarmaakt. Fysiek gezien zijn vrouwen overwegend veel zwakker.
Naam:
Han Messie
Datum:
29 okt. 2013
Email:
hmessielive.nl
Kees, jouw verhaal is grappig, vooral van dat vechtende vrouwtje. Dit verhaal duidt - onwezenlijk - aan dat vrouwen sterker zijn dan mannen.
Maar om het precies te vertellen. Mannen zijn in mechanisch en fysiek opzicht sterker dan vrouwen.
Vrouwen hebben meer kracht wat biologische weerstand betreft.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)