Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Linda Deel 2

Ik werd rood. Foutje bedankt.. Applaus voor jezelf en de groep, klootzak! Hij zag het en reageerde niet. Bang of tactiek? Het was natuurlijk ook voor hem een kansloze situatie om actie of wat dan ook te ondernemen, we zaten tenslotte ondergedoken.
"Ze kan goed zingen," beantwoorde ik zijn blik ontwijkende en met trillende stem wat gelukkig bijna onhoorbaar was door de harde muziek. Ik zat nu even niet op een heftige confrontatie te wachten, met een gat extra in mijn hol wat mij zwaar beperkte in mijn bewegingen. Zij kon waarschijnlijk goed liplezen of zo want ze bleef niet tekstvast meer en lachte zenuwachtig als Yani haar aankijkt en haar hoofd van hem wegdraait met een chagrijnig en minderwaardig gezicht. Om mij daarna weer starend en stralend toe te zingen. Ik geneerde mijzelf en stond op en liep een beetje hinkend weg, met de woorden; "Ik ga nog even liggen."
Godverdomme, ze is wel brutaal zeg, dacht ik. Ik voelde me gelukkig en verloren in de situatie tegelijk. We verlangden naar elkaar, iets wat onmogelijk en onbereikbaar leek. Tot nu toe was ik nog nooit echt bang ergens voor geweest of een uitdaging uit de weg gegaan. Dat was de laatste twee dagen wel veranderd. Maar dat was het issue niet, ik ben geen matennaaier die zijn vriends vriendin afsnoept maar als ze ruzie hebben maakt het allemaal wel iets makkelijker. Ik besloot er een nachtje er over te slapen.
Ik word de volgende morgen vroeg wakker, als ik een fikse ruzie hoor uit de slaapkamer naast mij, Linda met Yani. Mooi, mijn bedje is gespreid. Dacht ik. Yani komt verkankerd de slaapkamer uit, gedoucht aangekleed en al. Als hij zijn zonnebril op wil zetten zie ik nog net een half dik oog. Hij knoopt zijn bandella strak om zijn hoofd en zegt streng tegen mij: "Five minutes, outside we leave now" "Take a shower, put your clothes on, hurry up please because she wants to call the police."
Hij stapt met grote stappen naar de patio en slaat met een slag de deur achter zich dicht met het woord "lonté!" roepend wat vuurvliegje betekent die zich verzamelen bij de rode lampen van de nacht. Ik liep naar Linda's slaapkamer waar zij op de rand van het bed zit in een zijden rode negligé en ze stopt met schelden.
"Wat is er aan de hand Lin?" Vroeg ik ten onrechte stikjaloers op de afgelopen nacht, haar contouren bekijkend door het doorschijnende gevalletje. "Hij is gek," zegt ze hij komt alleen om te neuken, geld nodig heeft of in de problemen zit, ik haat hem." "Ik kots van hem!" Ook zij had een dik oog en een gescheurde lip waarop ik vroeg waarom ze hadden gevochten.
"Ik wilde niet neuken Frans, zeker niet met jou in de kamer er naast, ik vind jou veel leuker."
"Mm, ok maar dat hoeft hij niet te weten toch?"
"Ik heb ook niets gezegd over ons, maar ik moet een keer alleen met je zijn." Ze geeft me snel een papiertje met haar telefoonnummer en geeft me een vette zoen. "Ik bel je uit Bandung als de mogelijkheid daar is sayang," zei ik. De deur zwaait open.
"Frans what the fuck are you doing man, leave that bitch and hurry on man!"
Ik ben lekker aan het tongen, dacht ik maar vroeg hem: "Hitting girls Yani?"
"She's not a girl she's an animal," "Leave her it's my business"
Ik gaf haar een knipoog, proefde bloed en lippenstift van het zoenen dus veegde ongezien de lippenstift weg voor ik mij omdraaide, ging douchen en kleedde mij aan. Toen ik naar buiten stapte maakte ik een telefoonbeweging naar Linda en gaf haar een knipoog waarop ik een duim kreeg en de boodschap; "Hati hati Francis, itu orang gila!" Wat inhield dat ik heel voorzichtig moest zijn en dat Yani knettergek en gevaarlijk was. Ik keek haar aan met een blik van: 'Dat is oud nieuws meisje, je hebt eergisteren nog een schampschot schoon gemaakt weet je nog?' Vertwijfeld staart zij mij aan van top tot teen en ik voel haar zich afvragen of ik soms ook gestoord was. Woorden waren onnodig voor mij.
"Nee meisje ik ben niet gek, een beetje vreemd misschien maar wel lekker," plakte ik Rivella er achter aan. Ze lacht en vraag me haar te beloven, dat ik haar zeker bel. De kickstarter van Yani's motor geeft een klik en dan een brul waarop de mijne hetzelfde volgde. Op ons achterwiel spurtten wij weg het pad af de weg op richting Bandung, niet vanuit machogedrag maar de eerste versnellingen waren zo krachtig, het ging niet anders.

Schrijver: Franciscus Borst, 19 nov. 2013


Geplaatst in de categorie: liefde

4,3 met 7 stemmen 178Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
marja
Datum:
20 nov. 2013
Opwindend geschreven. En zo beeldend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)