Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Henk is niet eerlijk

Toen Henk en Ingrid al ruim zes maanden getrouwd waren had hij het mooi voor elkaar: zij werken en hij lekker thuis zitten. Zijn baas had hem voor straf naar huis gestuurd. Na een opdracht van zijn chef bleef hij uren weg. Iedere keer had hij een smoes. De chef vertrouwde het niet en is hem gaan volgen. Henk had binnen een uur weer klaar kunnen zijn, want hij moest alleen maar bij de groenteboer een fruitmand kopen voor een zieke collega. Maar hij liep een straat in waar dames van lichte zeden achter het raam zitten.

Steeds zich verschuilend achter een boom of een auto volgde de chef hem en ja hoor, Henk ging naar binnen bij dolle Leen. De gordijnen werden dicht geschoven. De chef had behoorlijk de pest in, want pas na een uur ging het gordijn weer open en ging zij weer achter het raam zitten. Ze zwaaide gedag naar Henk, die snel een fruitmand ging kopen en weer naar zijn baas ging. Pas na herhaalde bezoeken van Henk bij dolle Leen vond de chef het welletjes en rapporteerde dat aan de directeur van het bedrijf.

Henk moest bij de directeur komen.
''Zo Henk, ik heb hier een rapport van je chef. Weet je waarom?
''Geen idee, mijnheer de directeur.''
''Nou ik weet het wel, je hebt misbruik gemaakt van je werktijd. Je kreeg opdracht hier om de hoek een fruitmand te kopen voor Agnes, die pas thuis is gekomen na een operatie in het ziekenhuis. De chef vond al eerder, dat je in werktijd lang wegbleef en heeft je gevolgd. Tot zijn verbijstering zag hij, dat je een vrouw van lichte zeden bezocht en je bent nog wel getrouwd kort geleden met Ingrid. Op je werk heb ik geen aanmerkingen, maar je begrijpt, dat ik je zal straffen. Ik stuur je een week op non actief en dan mag je nog blij zijn. Wat heb je hierop te zeggen, Henk?''

''Ik erken, dat ik een hoertje heb bezocht. Ik had behoefte aan seks, want Ingrid is al zes maanden in verwachting en die wil ik niet lastig vallen.
Ik beloof u, dat het niet meer zal gebeuren.''
''Dat is je geraden ook, want bij een tweede keer volgt ontslag. Onthoud dat goed, man. Ga weer naar je werk en ik zie je de volgende week weer. Je loon gaat door, maar wordt wel met twintig procent verminderd.''
''Bedankt mijnheer de directeur, het zal niet meer gebeuren en ik aanvaard mijn straf.''

Henk dacht, hier kom ik goed van af, maar wat moet ik Ingrid vertellen. Ik zeg gewoon, dat ik een week vrij heb genomen om haar te helpen in het huishouden.
Zijn vrouw ging nog steeds naar haar werk.
''Ik moet je wat vertellen, lieverd. Ik heb een week vrij genomen dan hoef jij niet te koken en het huishouden te doen. Ik heb toch nog genoeg vrije dagen. Vanavond staat er een glas rode wijn voor je klaar en ik maak bami met kip klaar.''

''Dat vind ik hartstikke leuk van je, schat'', en ze gaf hem zoentjes op beide wangen'', en ging opgewekt naar haar werk. Ze moest eens weten. Nadat hij de benodigdheden voor bami had gekocht en een boterham had gegeten pakte hij zijn hengel en ging aan de overkant vissen. Henk is gek op vissen, alleen dat sommige vissers zo liegen vond hij niet leuk. Ze hebben altijd zeer grote vissen gevangen, maar niet heus, dacht hij.

Hij wilde toch aan zijn vrouw laten zien, dat hij wat gevangen had, maar het lukte weer niet. Hij dacht weet je wat, hij ging naar de viswinkel en vroeg de vishandelaar:
''Gooi eens een paar vissen op.''
''Gooien?'', vroeg de handelaar.
''Ja'', zei hij.
''Ik wil mijn vrouw laten zien, dat ik ze eerlijk heb gevangen.''
De visboer dacht met een gek te maken hebben en zei: ''Opzouten, man,''

Aan het eten klaar maken had hij niet meer gedacht, maar wel aan het innemen van zes biertjes. Beschonken zat hij op de bank naar een pornofilm te kijken. Zo trof zijn vrouw hem aan. Woedend was ze. Ze stuurde hem naar bed en is daarna in haar eentje lekker gaan eten in een restaurant.

Schrijver: kees niesse, 28 nov. 2013


Geplaatst in de categorie: werk

5,0 met 1 stemmen 96Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)