Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

sinterklaas wordt oud

RUSTGEVEND SINTERKLAASVERHAAL VAN FOPPE OP MAANDAGMORGEN

sinterklaas had de hele vakantie in de zon gezeten maar slecht geslapen. Hij was een beetje te druk geworden en nu hadden ze hem op zijn oude dag op non actief gezet. Ja zo kon hij geen sinterklaas vieren natuurlijk.

Maar toen was het eindelijk zover het werd december. Toen dacht sinterklaas aan dieuwertje blok en al die kinderen die wachten op cadeautjes en de leuke gedichten van de pieten. Ja toen moest hij wel aan het werk maar hij was zo oud en moe dat hij nauwelijks op zijn paard kon blijven zitten. Eerst moest hij naar de kapper en dan nieuw speelgoed uitvinden. In amsterdam vond men de zwarte pieten niet meer leuk dus dat moest anders. In friesland woonde foppe en die kon alleen maar dichten want zijn hoofd deed het ook niet al te best en hij vierde het niet eens dat vond hij niet leuk en hij stuurde een letter vooruit met een dierengedicht voor hem die eens zat in het gesticht.

Zo nu stapte hij op zijn boot en paard en genoot van de aandacht en zette de pieten aan het werk. En zo kwam alles toch weer goed. Gelukkig maar. Het werd een groot succes maar hij dacht wel ik ben nu zo oud dat ik toch een dubbelganger als vervanger nodig heb en een verjongingskuur want na 500 jaar houd ik het echt niet meer vol.
maar hoe dat moest dat wist hij niet maar hij vond het toch leuk om te doen al kostte het veel moeite op zijn oude dag en hij dacht er wel over om er maar mee op te houden maar het was nu eenmaal zijn taak en die moest hij vervullen zolang zijn oude hoofd en moeë lichaam het nog deden en hij zwaaide uitbundig naar de kinderen en kreeg weer nieuwe energie en zo was ook zijn sinterklaasavond weer gered al waaide het hard voor de pieten op het dak maar het was weer gelukt doordat hij dieuwertje blok zag op het sinterklaasjournaal en toen was hij weer een echte sinterklaas zoals dat moest van zichzelf en het was maar eens per jaar en hij had iedereen weer blij gemaakt inclusief zichzelf.

Schrijver: foppe oostenbrug, 2 Dec. 2013


Geplaatst in de categorie: sinterklaas

3.0 met 2 stemmen 152Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
3 Dec. 2013
Fijn dat het je weer lukt om een leuk verhaal op papier/pc te zetten Foppe!

En ja Sinterklaas: wie kent hem niet,
en natuurlijk zwarte piet....!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 Dec. 2013
Ja, Foppe, zelfs Sinterklaas krijgt een brok in zijn keel van Diewertje Blok en valt als een blok voor haar, wat maar een zegen voor Nederland is, want het scheelt niet meer veel, of het Sinterklaasfeest ligt op apegapen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)