Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Kerstkind

De Schrijver lag moe in bed en hij was boer dus had er ook alle reden toe. De koe was ziek en de ezel had last van de hoeven, het schaap was mank, de haan kukelde al tijden niet en de muizen aten het stro en hooi op en de haver van het paard van de buurman met wie hij ruzie had over een stukje land dat altijd onder water stond.

Maar het werd kerstavond, er moest eten komen en hij was alleen dat werd dus boerenpatat in de snackbar met een bamischijf en misselijk naar bed. Op kerstochtend klingelden alle kerkklokken maar de boer wist van zijn opvoeding dat het allemaal echt gebeurd was maar toog toch eerst aan het werk en kwam maar met moeite uit zijn bedstee met lange onderbroek en bretels.

Toen hij in de schuur kwam lag daar een baby. Nou zeker hier achtergelaten en ja hoor een mooi mandje een maxi cosy met de groeten van de poolse bruid van de film die hij jaren geleden voor het laatst had gezien.
Wat nu te doen? Eerst kijken naar de luier - perfect - niets aan de hand. Toen een flesje roosvicee met koeienmelk en het kindje deed de ogen open. Verder wist de boer er niets mee te doen dan een dekentje er over te gooien en het naar binnen in de warme keuken te brengen en zijn zus te bellen die pi-groep belde want daar waren drie moeders en vrouwen die moeder geweest waren en dat was dus wel vertrouwd.

Het was echter een bijzonder kind het kon al praten en had blonde krulletje en lachte leuk en balde zijn vuistjes en dronk al uit de fles en sliep als een roos.
Maandag kwam harmke even en dinsdag corelli en woensdag jessica en donderdag de boer zijn moeder en op vrijdag deed hij het zelf even met een pamper en op zaterdag de crèche en op zondag liet hij het kind met rust want dan was het immers zondag en deed hij de was. Ook had hij koffie gekregen van mevrouw richt, de sterkste koffie die bestond en fluitend ging hij aan het werk en toen het kind drie was liep het al over het erf heen. Op zijn zevende stond het op de trekker en op zijn twaalfde ging hij naar de pi-groep om tot een deugdzame man gemaakt te worden.

Ook had hij een boomer hondje bij hoge uitzondering die kon tot drie koekjes tellen en toen ging hij studeren voor directeur en geneeskundig heerschap in pillen en dagbesteding en de pi-groep was toen zo groot geworden dat hij er zijn leven lang gebleven is bij de leuke begeleidsters.
En de boer kwam er op zijn demente oude dag ook terecht en bleef de haan eten geven die de bewoners wakker riep om hun fiets te bestijgen want de dagbesteding bestond nog steeds en verder was er niets veranderd.
Ook het oude houten gebouwtje stond er nog en de bewoners wisselden nog steeds om het half jaar en foppe had het allemaal allang uitgedacht maar werd getroffen door een hersenaanval die hem het schrijven onmogelijk maakte zodat dit zijn laatste kerstverhaaltje werd.
Maar hij werd toch oud en maakte nog iedere week een grapje en bleef roken al kostte het nu tien euro en het kerstkind werd een gelukkig kind dankzij de opvoeding en het verblijf bij pi.
Van de poolse bruid is nooit meer iets vernomen.

Schrijver: foppe oostenbrug, 24 december 2013


Geplaatst in de categorie: kerstmis

4.8 met 4 stemmen 1.112Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
J. Quekel
Datum:
29 december 2013
Email:
jquekelzonnet.nl
Mooi verhaal Foppe.Succes met je volgende verhaal !
Naam:
Jennifer
Datum:
29 december 2013
Goed verhaal weer Foppe, mooi jouw eigen stijl.
Naam:
Petra Hermans
Datum:
25 december 2013
Email:
worldpoet546live.nl
...en het kindje deed de ogen open... is een zin,
die mij meteen in het gehele verhaal treft!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)